Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Estika Lebović i njena kćer Sanja dobile novi krov nad glavom

04.12.2020.

Subotičanke Estika Lebović i njezina kćer Sanja (12), koja pohađa Školski centar za odgoj i obrazovanje osoba oštećenog sluha „Dositej Obradović“, ne žive više u kući bez uvjeta za stanovanje u Ulici dr. Ferenca Bodrogvárija. Na inicijativu gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, koji je pokrenuo proceduru smještaja majke i kćeri u adekvatan smještaj, Estika i Sanja dobile su novi krov nad glavom na Paliću.

13815_1.jpg 

Posebno mi je zadovoljstvo, rekao je tom prigodom gradonačelnik Bakić, što smo kao lokalna samouprava brzom reakcijom i predanim trudom moga tima i službenika Gradske uprave, našli adekvatan smještaj za obitelj Lebović.

„Nakon što sam sagledao životnu situaciju Estike i njezine kćeri Sanje i uvjerio se kako dijete koje zahtijeva posebnu njegu živi u uvjetima koji joj neposredno ugrožavaju zdravlje i život, odlučio sam kako žurno moramo djelovati. Sada će Sanja imati pristojne uvjete za odrastanje i školovanje i neće više biti straha od požara, obrušavanja krova i drugih opasnosti koje su neposredno prijetile njoj i njezinoj majci. Zahvaljujem  ovim putem i građanima okupljenim u inicijativi 'Obrok za obitelj', koji su sudjelovali u akciji pomoći“, rekao je gradonačelnik Bakić.

Naglasio je da Grad Subotica vodi odgovornu socijalnu politiku, prije svega kroz stručne institucije za socijalni rad, specijalizirane škole, kao i kroz suradnju s pokrajinskim i republičkim ustanovama i humanitarnim organizacijama poput „Crvenog križa“.

„U tim okvirima postoje procedure koje su adekvatne za najveći broj slučajeva. Međutim, povremeno se dogode tako drastični primjeri, kao kod obitelji Lebović, da Grad ne samo da ima pravo, nego rekao bih i dužnost izravno reagirati i učini sve što je u njegovoj moći. Lokalna samouprava nije u mogućnosti riješi stambeno pitanje svih naših sugrađana koji su u problemu ali u određenim situacijama, poput ove, uvijek ćemo uložiti maksimalni napor da pokušamo naći  smještaj kroz prenamjenu i preuređenje određenih gradskih prostora kojih nema puno na raspolaganju, te je ovo bila velika sreća i velika iznimka, poduzeta ponajprije radi ugroženosti djeteta s posebnim potrebama“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Estika Lebović kaže da je neizmjerno sretna i da  zahvaljuje gradonačelniku Subotice i svima onima koji su njoj i njezinoj kćeri pomogli da zimu dočekaju u boljim uvjetima.

„Za nas je ovo novi život, kraj mukama i nedaćama koje su bile naša svakodnevica. Živjele smo u siromaštvu, nismo imale ni vodu, ni struju. Neizmjerno hvala svima koji su nam pomogli, u prvom redu gradonačelniku Stevanu Bakiću koji je odmah reagirao kako bi moja Sanja i ja dobile bolji život“, rekla je Estika Lebović.

Obitelj Lebović je, po rješenju gradonačelnika danas useljena u privremeni smještaj, u objekt Grada na Paliću.

13815_2.jpg