Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Jačanje suradnje s Asocijacijom Sport za sve Srbije

09.12.2020.

„Velika nam je čast što smo danas na radnom sastanku s izaslanstvom Asocijacije Sport za sve Srbije imali prigodu razgovarati o jačanju suradnje u cilju unaprjeđenja rekreacijskog sporta u našem gradu, uz aktivno sudjelovanje Gradskog saveza 'Sport za sve’ Subotica. Složili smo se u ocjeni kako je nužno kroz aktivnosti motivirati što veći broj građana za rekreativno bavljenje sportom, tim prije što su vrijeme u kojem živimo i suvremeni trendovi sjedilačkog života postavili rekreativni sport kao prioritet za očuvanje mentalnog i tjelesnog zdravlja građana“, izjavila je članica Gradskog vijeća zadužena za područje sporta i mladih Nataša Aleksić, na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Medija-centru u Gradskoj kući.

13823_1.jpg

Uz izražavanje zahvalnosti Asocijaciji Sport za sve Srbije na riješenosti da se Subotica uvrsti u gradove koji će među prvima biti posjećeni u okviru misije „Aktivna Srbija 2020-2030“ – Za bolju Srbiju kroz sport za sve, Nataša Aleksić je predsjedniku Asocijacije Sport za sve Srbije, Branku Vujoviću, zahvalila i na donaciji sportskih rekvizita namijenjenih realizaciji jednog dijela aktivnosti na lokalnoj razini. 

Branko Vujović naglasio je kako će Asocijacija Sport za sve Srbije, kao krovna organizacija za područje rekreacijskog sporta u Republici Srbiji, u suradnji s Ministarstvom mladih i sporta, Sportskim savezom Srbije i svim partnerima na lokalnoj razini pokušati, baštineći Zakon o sportu i Nacionalnu strategiju, u okviru misije „Aktivna Srbija  2020-2030“ – Za bolju Srbiju kroz sport za sve, kreirati jedan novi, kvalitetan ambijent za sve građane Republike Srbije kad je u pitanju sport i sportska rekreacija.

„Mi hoćemo ukazati na potrebu da se na nacionalnoj razini podigne razina svijesti i kroz organizaciju programskih aktivnosti populariziraju zdravi stilovi života i omasovljenje građana na sudjelovanju u rekreacijskim programima. Želimo također definirati model po kojem ćemo u svim jedinicama lokalne samouprave imati razvijen sustav sporta i sportske rekreacije. Misija „Aktivna Srbija  2020-2030“ – Za bolju Srbiju kroz sport za sve, praktički je izrađena po ugledu na misiju Asocijacije za međunarodni sport za sve „Tafisa“, koja je krovna organizacija za područje rekreacijskog sporta u svijetu i ključni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kada su sport i zdravlje u pitanju. Ta organizacija je još 2017. godine definirala misiju koja se zove 'Aktivni svijet' i mi smo, kao njihova članica, u suradnji s našim partnerima i Olimpijskim komitetom, u obvezi promovirati je“, naglasio je Vujović.

Uz zaključak kako trenutačno živimo u vremenu kada nam je zdravlje svima na prvome mjestu, Vujović je zahvalio subotičkoj lokalnoj samoupravi i Gradskom savezu „Sport za sve“ Subotica na srdačnom prijemu, iznimno korektnoj suradnji i dosadašnjoj realizaciji programa.

Tajnica Gradskog saveza „Sport za sve“ Subotica, Merima Kulić, zahvalila je izaslanstvu Asocijacije Sport za sve Srbije na donaciji paketa rekvizita koji će, kako je rekla, doprinijeti još uspješnijoj realizaciji programskih aktivnosti koje Gradski savez „Sport za sve“ radi tijekom godine, a koje se odnose na masovni sport, radnički sport i sport u mjesnim zajednicama.

„Kada je riječ o  masovnim oblicima rekreacije, realiziramo programirane, višemjesečne, kontinuirane sportske aktivnosti koje pospješuju zdravlje ljudi, a veliki akcent je i na realizaciji sportsko-rekreacijskih aktivnosti koje, također, promoviraju zdravlje. To su jednodnevne manifestacije kao što su Dan izazovaMOVE Week Trimbi“, kazala je Merima Kulić.