Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Izvanredna donacija za respiratornu COVID-19 ambulantu Opće bolnice

18.12.2020.

U trenutku kada subotička Opća bolnica ulaže najveće napore u  zbrinjavanju svih pacijenata zaraženih koronavirusom, dragocjena je potpora  društveno odgovornih poduzeća u obliku donacija. U želji da doprinese jačanju kapaciteta zdravstvenog sustava, tvrtka „Monte Max“ d.o.o iz Subotice, donirala je respiratornoj COVID-19 ambulanti Opće bolnice opremu vrijednu 250.000 dinara.

13843_1.jpg

Direktor Opće bolnice dr. Slobodan Puškar tim povodom zahvalio je  vlasniku poduzeća „Monte Max“ d.o.o, Žarku Radonjiću, i gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću, koji se osobno angažirao kako bi zainteresiranog donatora povezao s Općom  bolnicom. 

„Ovom donacijom respiratorna ambulanta dobila je nova, odgovarajuća vrata, aspirator za male kirurške intervencije, neophodni materijal za svakodnevni rad, poput specijaliziranih maski i digitalnih toplomjera, kao i drugi medicinski i nemedicinski pribor. Donirana oprema doprinijet će poboljšanju kvalitete rada i zaštitu radnika prijemno-trijažne respiratorne COVID-19 ambulante“, naglasio je dr. Puškar.

On je pozvao  i druge kompanije i poduzetnike koji posluju u našem gradu da Općoj bolnici doniraju što su, kako je rekao, mnogi činili i tijekom prvog vala epidemije.

„Opremljenost zdravstvenih ustanova na svim razinama je zadovoljavajuća, ali je uvijek, a pogotovo u ovako teškoj epidemiološkoj situaciji, potrebno i korisno da lokalna samouprava, gospodarstvo i građani daju dodatni doprinos jačanju kapaciteta zdravstvenog sustava, poručio je dr. Slobodan Puškar.