Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Tradicionalni Novogodišnji koncert na TV zaslonima i internetskim stranicama

24.12.2020.

Ljubitelji klasične glazbe niti ove godine neće biti uskraćeni za tradicionalni Novogodišnji koncert Subotičkog simfonijskog orkestra. Član Gradskog vijeća zadužen za područje kulture i obrazovanja, Miloš Nikolić, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Medija-centru u Gradskoj kući da će glazbenog spektakla biti i ove godine, ali u drugačijem izdanju. Vjerna subotička publika ovaj tradicionalni koncert neće pratiti uživo, ali će ga moći pogledati putem televizijskih prijamnika i internetskih stranica: od ponedjeljka, 28. prosinca 2020. godine na službenoj internetskoj prezentaciji grada Subotice (www.subotica.rs), istoga dana, od 20 sati na sajtu www.subotica.com, a u srijedu, 30. prosinca, od 20 sati, na YU-eco televiziji.

13856_1.jpg

Nikolić se ovom prilikom zahvalio Gradu Subotici i gradonačelniku Stevanu Bakiću na mogućnosti  da se, kako je rekao, i ove godine, usprkos pandemiji, ali uz poštovanje svih preventivnih mjera, održi tradicionalni novogodišnji koncert Subotičkog simfonijskog orkestra. 

„Ove godine, nažalost, nećemo moći izravno se družimo sa svim ljudima koji bi nas voljeli pratiti uživo, ali sukladno preporukama i mjerama Kriznog stožera mi smo organizirali koncert bez publike koji će građani moći pogledati od ponedjeljka, 28. prosinca 2020. godine na službenoj internetskoj stranici grada Subotice, istoga dana od 20 sati na stranici www.subotica.com, a u srijedu, 30. prosinca, od 20 sati na YU-eco televiziji. Mi, djelatnici u kulturi, odnosno članovi Subotičkog simfonijskog orkestra želimo se na ovaj način zahvaliti svim herojima našeg vremena i mislim da je najbolji način to učiniti dobrom i kvalitetnom glazbom“, naveo je Nikolić.

Istaknuo je da su umjetnici od davnina bili poznati kao spona koja povezuje ljude u teškim vremenima i da Subotički simfonijski orkestar želi putem kvalitetne glazbe ozariti sve građane i makar malo im olakšati sve nedaće s kojima se u ovom trenutku susreću.

„U ime orkestra i vlastito ime čestitam svim građanima Subotice novu 2021. godinu, sa samo jednom željom: da svi budemo zdravi i da se što prije oslobodimo svih nedaća koje su nas tištile u ovoj godini”, naglasio je Miloš Nikolić.

Na repertoaru Subotičkog simfonijskog orkestra pod upravom Miloša Nikolića i ravnateljskom palicom Mikice Jevtića bit će tradicionalni božićni, svečani program s valcerima, polkama Straussa, Beethovena... Kao solisti nastupit će Mirna Radulović, četrnaestogodišnja Tatjana Savatić, finalistica Pinkovih zvjezdica i Nevena Stankov, kao i Andrej Balaž na violini koji će premijerno izvesti „Brahms protiv Hendla“.