Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Proglašeni najbolji sportaši Subotice u 2020. godini

28.12.2020.

U Velikoj vijećnici Gradske kuće danas je održano svečano proglašenje dobitnika priznanja u tradicionalnoj akciji „Sportaš godine Subotice“ koju zajednički organiziraju Grad Subotica, Sportski savez grada Subotice i „Nove Subotičke novine”. Titulu najboljeg sportaša Subotice za 2020. godinu ponio je Davor Štefanek, hrvač Spartaka, a najboljeg sportskog kolektiva Tenis klub "Spartak". Svečanom proglašenju najboljih sportaša i sportskih kolektiva u našem gradu prisustvovali su gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i dr. Bálint Pásztor, predsjednik Skupštine grada Subotice.

13858_1.jpg

Gradonačelnik Bakić je u tom povodu, rekao da se Subotica oduvijek ponosila sportom i sportašima i da ne čudi što nosimo epitet „grad sportova“. Vjeruje kako je tome pridonijela i ova akcija, pokrenuta na inicijativu „Subotičkih novina“, i da nije mala stvar kada nešto traje od 1961. godine, bez prekida i bez obzira na to jesmo li imali sankcije, bombardiranje, pa sada i koronu, pošast pred kojom smo se našli.  

„Čestitam svim sportašima koji su ove godine zaslužili nagrade, ali i svima koji nisu na rang-listama. Najviše pohvala, svakako, zaslužuju Tenis klub "Spartak", najbolji sportski kolektiv Subotice, i po osmi put najbolji sportaš – Davor Štefanek. Naš sjajni hrvač, naš svjetski prvak i olimpijski pobjednik oprašta se od natjecateljske karijere. Vjerojatno nema boljeg načina da mu se Subotica oduži za sve radosti koje nam je priredio i poželi mu sreću u daljnjem sportskom radu od priznanja 'Sportaš godine', kazao je gradonačelnik Bakić.

13858_2.jpg

Istaknuo je da je izvjesno da će Subotička lokalna samouprava i ubuduće pružati potporu afirmaciji i razvoju sporta i sportske infrastrukture u našem gradu.

„Ovo mi je i prilika izraziti zahvalnost Vladi Republike Srbije na donošenju Uredbe o utvrđivanju Programa financijske potpore sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uvjetima uslijed pandemije izazvane virusom korona. Tu potporu dobilo je sedam subotičkih sportskih kolektiva koji će, vjerujem, racionalnom uporabom tih sredstava podići razinu rada. U nadi da će naredna godina donijeti manje izazova izvan terena, a još više uspjeha na sportskim borilištima, želim vam dobro zdravlje i sretnu i uspješnu  Novu godinu“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Uz konstataciju da nije loše što smo prvaci u brojnim sportskim disciplinama, što pokazuje i ova dodjela nagrada, Bálint Pásztor je naglasio da svakog sportaša krase želja za nadmetanjem i ustrajnost, osobine koje su bitne u životu i izvan sporta.

13858_3.jpg

„Zato me iznimno raduje što po šezdeseti put dodjeljujemo ove nagrade zaslužnim sportašima Subotice. Godina iza nas je bila iznimno teška i rezultati koje ste postigli sigurno vrijede dvostruko više. Čestitam i sportašima i svima koji su pridonijeli da se o Subotici čuje i u sportskim krugovima“, naglasio je Bálint Pásztor.

Priznanja najboljima u konkurenciji pionira uručio je Atila Kikić, predsjednik Skupštine Sportskog saveza Subotice, najboljim juniorima Sreten Damnjanović, predsjednik Sportskog saveza Subotice, a najboljim seniorima Nataša Aleksić, član Gradskog vijeća, područje sporta i omladine.

Najboljim sportskim kolektivima priznanja je uručio Nikola Stantić, urednik sportske rubrike u „Novim Subotičkim novinama".

Posebna priznanja za istaknute rezultate i proslavu jubileja uručio je predsjednik Skupštine grada dr. Bálint Pásztor.

Velike prelazne pokale predao je gradonačelnik Stevan Bakić. Umjesto Davora Štefaneka, koji zbog ranije preuzetih obveza nije mogao prisustvovati današnjoj dodjeli priznanja, prijelazni pokal je primio njegov otac, Damir Štefanek.

Svečanom proglašenju „Sportaša godine Subotice“, prisustvovalo je troje prvoplasiranih u konkurenciji pionira, juniora i seniora, predstavnik ekipe u konkurenciji najboljih ekipa i dobitnici posebnih priznanja, dok će pojedincima rangiranim od četvrtog do desetog mjesta priznanja biti naknadno uručena.

13858_4.jpg

Najbolji sportaši Subotice u 2020. godini: