Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

„Galen farm“ zakupio poslovne prostore „Ljekarne Subotica“

29.12.2020.

Direktorica Ljekarničke ustanove „Ljekarna Subotica“ Jasmina Vukša, i Veljko Dželetović, vlasnik i direktor Ljekarničke ustanove „Galen farm“, iz Zemuna, potpisali su danas, u Medija-centru u Gradskoj kući Ugovor o zakupu 20 poslovnih prostora – ljekarna koje su u javnom vlasništvu Grada Subotice. Poslovni prostori, u kojima je do sada poslovala „Ljekarna Subotica“, izdani su u zakup na razdoblje od 15 godina i mogu biti rabljeni isključivo u svrhe ljekarničke djelatnosti. Zaključivanju Ugovora o zakupu prisustvovali su gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, načelnica Gradske uprave Marija Ušumović Davčik i gradska menadžerica Zagorka Panić.

13860_1.jpg

Jasmina Vukša je, obraćajući se medijima nakon potpisivanja ugovora, istaknula da je ovim činom slučaj „Ljekarne Subotica“ završen. Uz izražavanje zahvalnosti gradonačelniku Subotice i menadžmentu grada koji su, kako je rekla, imali sluha da se ovaj problem subotičke gradske ljekarničke ustanove riješi na najbolji mogući način, ona je vlasniku „Galen farma“ Veljku Dželetoviću poželjela puno uspjeha u radu.

Glasnogovornica „Galen farma“ Sanja Rakić, izjavila je da će se ta farmaceutska kuća potruditi u najkraćem mogućem roku obaviti sve potrebne radove kako bi ljekarne počele s radom i tako svim građanima Subotice i okolice što prije bila dostupna zdravstvena zaštita najbolje kvalitete.

„Ljekarne će biti opremljene prema najsuvremenijim standardima i građanima će biti dostupni domaći i uvozni lijekovi, medicinska sredstava, dijetetski suplementi, hrana i oprema za bebe i djecu, kao i veliki broj kozmetičkih brendova. Pacijenti će, naravno, moći podizati lijekove i pomagala na recept RFZO, a redovitim podizanjem terapije u našim ljekarnama moći će ostvariti dodatne pogodnosti. Zaposlenima ćemo osigurati stabilne poslove i redovita primanja. Naš cilj je da Subotica i okolica dobiju adekvatnu zdravstvenu zaštitu i dostupnost lijekova i u predstojećem razdoblju ćemo se potruditi to i ostvariti“, kazala je Sanja Rakić.

Gradonačelnik Stevan Bakić je istaknuo da je primarni cilj sklapanja ovog ugovora bilo vođenje brige o interesima „Ljekarne Subotica“, Grada Subotice i njegovih građana.

„Najviše sam vodio računa o statusu zaposlenih. Od 72 zaposlena, 62 preuzima 'Galen farm', a deset ostaje u gradskoj 'Ljekarni Subotica'. Na današnji dan, ukupan dug 'Ljekarne Subotica' iznosi 158,56 milijuna dinara, od kojih dug za robu i lijekove čini 155,19 milijuna dinara, a ostali troškovi 3,36 milijuna dinara“, naveo je gradonačelnik Bakić.

13860_2.jpg

Od momenta kada su dobavljači saznali da je „Ljekarna Subotica“ u ogromnim financijskim problemima aktivirali su se u naplati duga, rekao je gradonačelnik Bakić. Naglasio je da su svi dobavljači, u komunikaciji i s njim i s gradskim menadžmetom, imali razumijevanja za ovaj problem i da su bili susretljivi.

„Sa svih trinaest najvećih potražitelja odredili smo datum sklapanja sporazuma o izmirenju duga na obroke, gde će pomoći i Grad Subotica. Ukupan dug za ovih 13 dobavljača 'Ljekarne Subotica' iznosi 153,52 milijuna dinara. Preostali dug, do 155,19 milijuna dinara, riješit ćemo u cijelosti“, kazao je Bakić.

Današnji dan je, istaknuo je, veliki uspjeh čelništva Grada Subotice, jer ogromnim dugovanjem „Ljekarne Subotica“ nije bilo ugroženo samo poslovanje ove ljekarničke ustanove nego je u pitanje bila dovedena i likvidnost proračuna Grada Subotice.

„Sve što sam obećao, ispunio sam. I tako će biti i ubuduće“, podcrtao je gradonačelnik Stevan Bakić.

13860_4.jpg

U nastavku konferencije, gradonačelnik Bakić se osvrnuo na učinjeno tijekom ove godine i najavio planove subotičke lokalne samouprave za 2021. godinu.