Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Sredstva od dočeka Nove godine preusmjerena malom Oliveru i mladima

31.12.2020.

„Sredstva iz proračuna Grada, u iznosu od tri milijuna dinara, opredijeljena za doček Nove godine na gradskom trgu, odlukom gradonačelnika, preusmjerena su u tri smjera. Iznos od 1.250.000  dinara uplaćen je na račun Fondacije "Budi human" za našeg malog sugrađanina Olivera Pál Gáyodija, kome je neophodno liječenje u inozemstvu, u vjeri da će ta uplata pomoći malom Oliveru i njegovim roditeljima da dobiju svoju životnu bitku“, izjavila je u ime gradonačelnika i Grada Subotice, Jasmina Stevanović, tajnik Tajništva za društvene djelatnosti.

13864_1.jpg

Dio sredstava usmjeren je na Fond za razvoj mladih talenata, te će svih sto šezdeset i troje djece i mladih koji su konkurirali dobiti sredstva namijenjena usavršavanju i razvitku talenta, a ovo je još jedna prilika pomoći im u tome.

Ostatak sredstava, kao što je gradonačelnik već rekao u obraćanju medijima, uplaćen je za studentske stipendije. Tako je ukupna zaklada za tu namjenu dosegnula iznos od 11,3 milijuna dinara, čime je omogućeno da, pored već dodijeljenih stotinu, bude odobreno dodatnih devet gradskih stipendija, i to za studente završnih godina medicine s prosjekom iznad 9,00.

13864_3.jpg

„Na ovaj način pomogli smo malom Oliveru, ali i našim mladim sugrađanima, kao što kroz niz drugih programa pomažemo svim kategorijama stanovništva“, navela je Jasmina Stevanović, ističući da su ovom odlukom sredstva preusmjerena u prave ruke.