Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić pojsetio prvu bebu rođenu u 2021. godini

06.01.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić posjetio je danas prvu bebu rođenu u 2021.  godini u našem gradu – Sofiju Đorđioski, rođenu 1. siječnja u 6.40 sati u rodilištu subotičke Opće bolnice. Gradonačelnik Bakić je u ime grada Subotice i svoje osobno ime ponosnim Sofijinim roditeljima, majci Slađani i ocu Marinku, čestitao na prinovi, poželio im dobro zdravlje, puno sreće, uspjeha i radosti i uručio prigodne darove i poklon karticu u vrijednosti od pedeset tisuća dinara.

13867_1.jpg 

„Danas smo, poštujući sve epidemiološke mjere, posjetili krasnu obitelj Đorđioski čija je kćer  Sofija prva subotička beba rođena u Novoj 2021. godini“, izjavio je tom prigodom gradonačelnik Bakić, i dodao kako nas ova lijepa i simbolična tradicija podsjeća da su djeca najvažnija, kako za ovaj grad, tako i za cijelu Srbiju.

13867_2.jpg

„Subotička lokalna samouprava redovito novčano pomaže sve trudnice i majke. Financiramo četvrti pokušaj izvantjelesne oplodnje za prvo i prvi pokušaj za drugo dijete. Pomjerili smo i starosnu granicu za tu proceduru na 44 godine života kod žena, a u Općoj bolnici je prije pandemije otvoren novi Centar za izvantjelesnu oplodnju u čiju opremu su Grad i Pokrajina investirali više od 300.000 Eura. Kao što je rekao predsjednik Aleksandar Vučić – bez djece ni Srbija neće postojati, tako da ćemo kao lokalna samouprava nastaviti raditi sve kako bi doprinijeli politici potpore rađanju koju provode Vlada Srbije i Pokrajinska vlada“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Supružnici Slađana (32) i Marinko (35) Đorđioski zahvalili su gradonačelniku Stevanu Bakiću na darovima i izdvojenim sredstvima za njihovu Sofiju. Slađana je navela kako je porod dobro prošao, da je beba bila teška 3.370 grama i duga 51 centimetar i da je njoj ovo drugo dijete.

„Porodila sam se prirodnim putem, sve je bilo u redu. Sofija je najljepši dar koji sam mogla dobiti za Novu godinu. Zdrava je i lijepo napreduje. Sretni smo zbog prinove, samo je njena rođena sestra Elena, koja će u ožujku napuniti dvije godine, nekako zbunjena. Zahvaljujemo   gradonačelniku i Gradu Subotici na pažnji, darovima i financijskoj potpori“, naglasila je Slađana Đorđioski.

13867_4.jpg