Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Od danas cijepljenje isključivo po zakazanim terminima

26.01.2021.

Od utorka, 26. siječnja na svim punktovima za cijepljenje moći će se cijepiti isključivo građani koji su dobili poziv od elektroničke uprave s terminom cijepljenja.  Termin cijepljenja građani će dobiti nakon prijave na portalu e-Uprave ili pozivom kontakt centra. Nema nikakve potrebe niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin jer će svi građani dobiti cjepivo sukladno planu prioriteta.  

 13896_1.jpg

Ovakva odluka donesena je jer se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za cijepljenje, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se cijepili. Molimo građane da poštuju procedure prijave i samog cijepljenja jer je to najbolji način da  svi dobiju cjepivo, po utvrđenim prioritetima.  Zbog toga Vlada Srbije još jednom poziva sve građane da na cijepljenje dolaze isključivo u zakazanom terminu.

Iskazivanje interesa za cijepljenjem, nakon čega ćete u bliskoj budućnosti dobiti vrijeme i mjesto cijepljenja, traje nekoliko minuta i iznimno je jednostavno. Svi građani to mogu učiniti na adresi www://imunizacija.euprava.gov.rs. Ukoliko osoba zainteresirana za cijepljenje ne posjeduje računalo, prijaviti se može i telefonski, putem kontakt centra na broj telefona 0800 222 334, svakoga dana od 8 do 20 sati.

Podsjećamo sve građane Republike Srbije da neovisno od toga što je cjepivo stiglo u našu zemlju i što smo trenutačno među vodećim državama u svijetu po broju cijepljenih građana na milijun stanovnika, epidemija nikako nije gotova. Bez obzira jesmo li primili cjepivo ili ne, moramo nositi maske u zatvorenim prostorima, voditi računa o higijeni ruku, održavati međusobnu razdaljinu kada god je to moguće i redovito zračiti prostorije. Odgovornim ponašanjem, poštivanjem epidemioloških mjera i termina cijepljenja najbrže ćemo doći do zajedničkog cilja, a to je konačna pobjeda nad koronavirusom.

                                                  Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave