Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Zamjenik pokrajinskog tajnika za energetiku, građevinarstvo i promet Zoran Tasić posjetio Suboticu

27.01.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas, u Gradskoj kući, sa zamjenikom Pokrajinskog tajnika za energetiku, građevinarstvo i promet dr. Zoranom Tasićem s kojim je razgovarao o sinkronizaciji lokalnih punktova zimske službe s punktovima JP „Putevi Srbije“, ovlastima Tajništva za energetiku, građevinarstvo i promet i projektima iz područja sigurnosti prometa. Sastanku su prisustvovali načelnik Sjevernobačkog upravnog okruga Dragi Vučković, gradska menadžerica Zagorka Panić i direktor Javnog poduzeća za upravljanje putovima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica Predrag Radivojević.

13902_1.jpg

Izražavajući zadovoljstvo današnjim razgovorom s gradonačelnikom Bakićem, Tasić je izjavio da je tijekom srdačnog susreta dogovoreno da javno poduzeće, odnosno lokalni stožer zimske službe bude u svakodnevnoj komunikaciji i koordinaciji s državnim punktovima.

„Jedan od najvažnijih i najbitnijih segmenata je ta koordinacija i zajedničko postupanje u slučaju da dođe do ozbiljnijih padalina. Također smo razgovarali i o ovlastima Tajništva za energetiku, građevinarstvo i promet. Naše Tajništvo je u prošloj godini opredijelio nešto malo manje od milijun dinara za projekt u Subotici koji se odnosi na brzinske zaslone. Uspeli smo opredijeliti novac i za opremanje ukupno 65 škola na teritoriju AP Vojvodine. Kad  govorim o opremanju govorim o prometnoj signalizaciji koja je veoma značajna za povećanje sigurnosti učenika. Opredijelili smo sredstva za izgradnju svjetlosne prometne signalizacije u zonama raskrižja i brzinske zaslone u naseljenim mjestima koji su se pokazali kao dobra preventiva u povećanju sigurnosti prometa na teritoriju cjelokupne AP Vojvodine“, kazao je Zoran Tasić.

Nadam se, dodao je, da će Grad Subotica zajedno s gradonačelnikom i svojim menadžmentom aplicirati na sve projekte koje će sufinancirati Tajništvo za energetiku, građevinarstvo i promet.

13902_2.jpg

„Zadatak našeg tajništva jest pružiti svu logističku podršku i sve što je neophodno da kroz realizaciju projekata koje će sufinancirati Tajništvo povećamo sigurnost prometa i u Subotici. Naravno, da realizacijom i drugih projekata iz područja energetike i građevinarstva pomognemo da se i građani Subotice osjećaju sigurnije“, istaknuo je Tasić.

Predrag Radivojević je naveo da je planom zimskog održavanja općinskih cesta i ulica za razdoblje od 1. studenog 2020. do 1. travnja 2021. godine obuhvaćeno 127 kilometara prigradskih prometnica, 127 kilometara gradskih prometnica i 2,7 km prometnica u zaštićenom području Parka prirode Palić.

13902_3.jpg

„Osim toga, obavlja se i čišćenje više od 834.000 četvornih metara biciklističkih staza, nogostupa i trgova na teritoriju grada i više od 58.000 četvornih metara šetališta i parkinga na području Parka prirode Palić. Ceste i ulice koje su predviđeni za održavanje su određeni tako da obuhvaćaju gradske ceste, kao i ulice kojima prometuje javni prijevoz i ceste i ulice u kojima se nalaze javne ustanove. Zahvalni smo zamjeniku pokrajinskog tajnika na današnjem posjetu. Kao što je rekao, pričali smo o koordinaciji lokalnog javnog poduzeća za upravljanje cestama i JP 'Putevi Srbije'. Poznato je da su državne ceste koje se prostiru i na teritoriju našeg grada u ovlasti 'Puteva Srbije' u čije ime zimsku službu provodi lokalna tvrtka 'Vojput'", naglasio je Radivojević.

Nakon susreta s gradonačelnikom Stevanom Bakićem, Zoran Tasić je skupa s Predragom Radivojevićem obišao punkt Zimske službe tvrtke „Vojput“, u Hipodromskoj bb. Tasić je, tom prilikom, rekao da problema u komunikaciji i koordinaciji između ove i lokalne službe za održavanje cesta nema, ali da se takvi problemi pojavljuju u nekim manjim mjestima.

13902_4.jpg