Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić posjetio četvorke obitelji Krstić i trojke obitelji Probojčević

01.02.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić posjetio je danas, poštujući sve epidemiološke mjere, dvogodišnje četvorke – Melaniju, Dimitrija, Božidara i Zaharija, njihovog brata Vasilija (10) i roditelje Miru (31)  i Mladena (41) Krstić, a nakon toga i obitelj Probojčević: supružnike Eminu (35) i Gorana (39) koji su krajem rujna 2020. godine dobili trojke – Emu, Saru i Relju. Gradonačelnik Bakić  obiteljima Krstić i Probojčević uručio je poklon-kartice, prigodne pakete potpore u vidu pelena i dohrane za bebe i igračke, naglašavajući kako će Grad Subotica i sistemski i kroz pojedinačne akcije, podupirati ovakve obitelji ne samo kada se djeca rode, nego i kroz njihovo odrastanje i školovanje.

 13929_1.jpg

Gradonačelnik Bakić rekao je da su 2018. godine srca svih Subotičana osvojile četvorke obitelji Krstić, da su Melanija, Dimitrije, Božidar i Zaharije sada  razigrana dječica koja su napunila dvije godine i da su bračni parovi Krstić i Probojčević četvorke i trojke dobili putem Programa izvantjelesne oplodnje koji je, u okviru mjera naše pronatalitetne politike, sufinancirala Pokrajinska vlada.

„Želim danas poslati poruku da ćemo ovakve obitelji podupirati ne samo kada se djeca rode, nego i kroz njihovo odrastanje i školovanje. To ćemo činiti kako sistemski, tako i kroz pojedinačne akcije poput ove, jer oni čine veliku stvar za našu zemlju“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

13929_2.jpg

Rekao je da ni u iznimno restriktivnom gradskom proračunu za 2021. godinu, u kojem su drastično smanjeni izdatci za razne namjene, ni za jedan dinar nisu umanjeni programi socijalne i dječje zaštite.

„Za te potrebe opredijeljeno je 332 milijuna dinara, tako da će se jednokratna pomoć od 15.000 dinara za svaku trudnicu i roditeljski doplatak za prvo dijete od 10.000 dinara i dalje redovito isplaćivati. Djece nikada nije dosta i trebaju se rađati sve više, kako bi živjela Subotica i kako bi živjela Srbija“, poručio je Stevan Bakić.

13929_3.jpg

Mira i Mladen Krstić i Goran i Emina Probojčević zahvalili su gradonačelniku Bakiću na posjeti, pozornosti, darovima i financijskoj potpori.