Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić apelira na Subotičane da nastave poštivati epidemiološke mjere

08.02.2021.

Poštovani građani Subotice, ovim putem pozivam Vas da svi skupa damo svoj doprinos poboljšanju epidemiološke situacije u našem gradu. Važno je da nastavimo poštovati sve mjere zaštite od zaraze, jer je pandemija virusa COVID 19 daleko od završene.

13985_1.jpg

Podsjećam Vas da sam 26. studenog prošle godine donio Odluku o proglašenju izvanredne situacije za cjelokupno područje Grada Subotice i da je taj akt još na snazi. Nismo ga ukinuli jer situacija zaista jeste i dalje izvanredna. Gradski stožer za izvanredne situacije prati stanje na dnevnoj razini i jasno je da ponovno dolazi do povećanja broja zaraženih.

Zbog očuvanja života i zdravlja, zbog smanjenja pritiska na naše liječnike i druge zaposlene u Općoj bolnici i Domu zdravlja, kao i zbog ukupnog gospodarskog i društvenog života Subotice, moramo ustrajati u odgovornosti i poštovanju jednostavnih principa – uzdržavanja od većih okupljanja, održavanja distance, nošenja maski i pojačane higijene.

Tempo cijepljenja u našem gradu je dobar ali moram naglasiti i našim sugrađanima koji su prošli prvi krug imunizacije, da punu zaštitu mogu očekivati tek dva tjedna nakon druge doze cjepiva i da, ni u kom slučaju, ne smiju ignorirati mjere zaštite radi činjenice da su cijepljeni.

Apeliram na sve Subotičane, da se prijave za cijepljenje putem portala elektroničke uprave: https://imunizacija.euprava.gov.rs/ ili na broj telefona: 0800 222 334, jer bez imunizacije 70-90% stanovnika grada, nećemo moći očekivati potpuni nestanak virusa iz naše sredine.

Subotica je do sada pokazala veliku odgovornost i ozbiljnost, dostojne njene veličine i kulture. Moramo tako nastaviti i u predstojećem razdoblju, da bismo borbu iznijeli do kraja i pobijedili!

                                                                                                   Gradonačelnik
                                                                                                    Stevan Bakić