Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Ponovno otvoreno Privremeno prihvatilište za beskućnike

10.02.2021.

Privremeno prihvatilište za beskućnike s područja grada Subotice ponovno je otvoreno danas, u 12.00 sati u Gajevoj ulici broj 50. Organizacija rada u Privremenom prihvatilištu povjerena je Gradskoj organizaciji Crvenog križa Subotica i humanitarnoj organizaciji „Caritas“ Subotica. Crveni križ opremio je Prihvatilište s ležajevima, pripadajućom posteljinom, priborom za jelo, a korisnicima će po potrebi biti osigurana odjeća i obuća.

14001_1.jpg 

„Uzimajući u obzir najavu meteorologa kako nas u narednim danima očekuju niske dnevne i noćne temperature, a nakon obavljenih razgovora s predstavnicima Centra za socijalni rad Grada Subotice, odlučeno je da se ponovno otvori Privremeno prihvatilište za beskućnike s područja grada Subotice”, izjavio je, tim povodom, član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović.

Naglasio je kako će se zbog sprječavanja širenja zaraznih bolesti, uključujući i COVID-19, organizacija rada u Privremenom prihvatilištu odvijati sukladno protu-epidemiološkim mjerama izdanim od strane epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Subotica što obuhvaća postavljene dezinfekcijske barijere, svakodnevno mjerenje temperature korisnicima Prihvatilišta, nošenje maski i rukavica, dezinfekciju, redovito zračenje prostora i fizičku udaljenost.

14001_2.jpg 

„Organizacija rada u privremenom prihvatilištu povjerena je Gradskoj organizaciji Crvenog križa i organizaciji 'Caritas' Subotica. Postupak za korištenje usluga privremenog smještaja u prihvatilište za beskućnike provodi Centar za socijalni rad Grada Subotice“, naglasio je Đukanović. 

Korisnicima Privremenog prihvatilišta osigurat će se tri obroka dnevno (doručak, ručak-kuhani obrok i večera),  po normativima Programa narodne kuhinje.

Zaposleni i volonteri Crvenog križa i „Caritasa“ dežurat će u Privremenom prihvatilištu 24 sata.

14001_3.jpg

U okviru zdravstveno-preventivnog programa, Crveni križ će u suradnji s Domom zdravlja omogućiti  liječničke preglede svih korisnika Privremenog prihvatilišta.

Grad Subotica je u proračunu za 2021. godinu opredijelio 500.000 dinara za realizaciju rada Privremenog prihvatilišta.

Privremeno prihvatilište za beskućnike s područja grada Subotice ranije je bilo otvoreno u razdoblju od 11. do 22. siječnja 2021. godine, kada su se, po procjeni Centra za socijalni rad Grada Subotice, stvorili svi preduvjeti za prestanak rada Privremenog prihvatilišta.