Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Čestitka gradonačelnika Bakića patrijarhu Porfiriju

19.02.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić uputio je čestitku novoizabranom arhiepiskopu pećkom, mitropolitu beogradsko-karlovačkom i patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju u kojoj se kaže: „Vaša svetosti, u ime Grada Subotice i svoje osobno ime, čestitam Vam izbor za arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog.

14024_1.jpg

Na drevni tron Svetog Save dolazite nakon više od tri decenije monaškog života i svećeničkog služenja, tijekom kojih ste najveći dio vremena bili revnosni suradnik episkopa bačkog Irineja. S puno truda i ljubavi pristupili ste duhovnoj obnovi i pravoslavnoj propovjedi ovdje, na sjeveru naše zemlje, gdje su Vas i Subotičani upamtili po Vašim brojnim posjetama, mudrim riječima, predavanjima i bogosluženjima u našem gradu.

Vaše poruke autentičnog kršćanskog suživota, praštanja i razumijevanja imale su velikog odjeka u multietničkoj i multikonfesionalnoj javnosti Subotice, pa se slobodno može reći da je naš grad jedinstven u izražavanju radosti zbog Vašeg izbora za poglavara Srpske Pravoslavne Crkve. 

Stupate na najuzvišeniju i najtežu službu Bogu i rodu, nakon blaženo upokojenog patrijarha Irineja, koji je puno uradio i izgradio, na temeljima svog velikog prethodnika, patrijarha Pavla. Grad Subotica uvijek će biti pouzdan suradnik Vas i Srpske Pravoslavne Crkve na daljnjem razvijanju pravednog i čovječnog društva, utemeljenog na kršćanskim vrijednostima, koje nas ujedinjuju i služe općem dobru i napretku naše Srbije. 

Uz radostan poklik - Dostojan! Još jednom Vam od srca čestitam i želim mnoga ljeta na pećkom tronu naše Svete Crkve“, navedeno je u čestitki gradonačelnika Bakića.