Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Formiran lokalni tim za borbu protiv bolesti ovisnosti

23.02.2021.

U organizaciji Ureda za borbu protiv droga Vlade Republike Srbije danas je, u Plavoj dvorani Gradske kuće, održan sastanak u povodu formiranja multidisciplinarnog tima na razini lokalne samouprave u cilju uključivanja što većeg broja aktera iz svih sektora, od pravosuđa, zdravstvenih i socijalnih ustanova i civilnog društva do lokalne samouprave, radi što kvalitetnije suradnje i koordinacije u borbi protiv droga.

14028_1.jpg

Uz izražavanje zahvalnosti Gradu Subotici na pristupu i sudjelovanju u organizaciji današnjeg sastanka na kojem su sudjelovali predstavnici 19 ustanova, institucija i organizacija, rukovoditelj grupe za područje borbe protiv droga  Ureda za borbu protiv droga  Vlade Republike Srbije,  Jovan Vojinović, izjavio je kako je  problem droga sveobuhvatan i da zahtijeva suradnju između svih lokalnih institucija i vlasti.

„Dogovoreno je ćemo odabrati koordinatora čija će zadaća biti koordiniranje rada svih aktera u timu koji će se okupljati najmanje četiri puta godišnje, dijeliti informacije i koordinirati daljnji rad sukladno Nacionalnoj strategiji borbe protiv droga“, naglasio je Vojinović.

Dodao je da je u Subotici situacija zadovoljavajuća i da je u planu održavanje još jednog sastanak na kojem bi se potpisao sporazum o suradnji.

„Svi sudionici sastanka naveli su  neke pozitivne i negativne primjere koji nisu nepopravljivi. Vodili smo razgovore o stanju na terenu. U Subotici situacija uistinu  udovoljava i zadovoljni smo radom institucija“, naglasio je Jovan Vojinović.

14028_2.jpg