Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Otvorena trgovina ruskog prodajnog lanca „Svetofor“

27.02.2021.

Trgovina ruskog prodajnog lanca „Svetofor” danas je otvorena i u našem gradu. Prodajni objekt su simboličnim presijecanjem vrpce pustili u rad direktor trgovine u Subotici Iljdar Ahjarov i član Gradskog vijeća zadužen za područje gospodarstva Srđan Samardžić. I u ovom diskontu, koji se nalazi u Hipodromskoj ulici 2c, potrošačima je, kao i u jučer otvorenom ruskom trgovinskom lancu „Svetofor“ u Kruševcu, pripremljen izbor od oko 400 proizvoda robe široke potrošnje, uglavnom domaćih dobavljača, a uskoro će, kako je najavljeno, stići još novih artikala iz Rusije i Bjelorusije.

14048_1.jpg

Uz izražavanje zadovoljstva što je danas nazočan ovom događaju, Srđan Samardžić je u ime subotičke lokalne samouprave, gradonačelnika Stevana Bakića i vlastito ime čestitao tvrtki „Svetofor“ otvorenje svog prvog velikog prodajnog objekta u Subotici, koji je i jedan od prvih koje ovaj poznati ruski trgovinski lanac otvara u Srbiji.

„Subotica se može pohvaliti velikim izborom kvalitetnih prostora za obiteljsku kupnju, a sigurni smo da će i danas otvoreni 'Svetofor' unijeti novu dinamiku i zdravu konkurenciju u područje trgovine u našem gradu. Ponosni smo što predstavljamo lokalnu samoupravu koja vlastitim aktivnostima kreira stimulativno gospodarsko ozračje i povoljnu investicijsku klimu za privlačenje stranih ulaganja i poslovanje veliki svjetskih tvrtki u našem gradu“, naglasio je Srđan Samardžić.

Iljdar Ahjarov je podsjetio da se u Subotici danas otvara prva, a u Srbiji druga trgovina ruskog diskontnog lanca „Svetofor“, i naglasio da će se u Subotici u predstojećem razdoblju otvoriti još dva prodajna objekta tvrtke „Svetofor“.

„U našem prodajnom objektu u Subotici, površine oko 1.200 četvornih metara, zaposleno je deset radnika i trenutačno je u prodaji oko 400 artikala. To je, zbog ove situacije s virusom korona, samo mali dio naše ponude, čekamo da nam stigne roba iz Rusije i Bjelorusije. Naš plan je da u Subotici otvorimo još dva diskonta, a gotovo je izvjesno da ćemo u našim trgovinama koje ćemo u predstojećem razdoblju otvoriti u Srbiji imati više robe i otvorenih radnih mjesta“, poručio je Ahjarov.

14048_2.jpg

Radno vrijeme trgovine „Svetofor“ je od 9 do 20 sati.