Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić obišao obitelj heroja s Košara

03.03.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić posjetio je danas Subotičanina Miroslava Vidača (42), sudionika bitke na Košarama, jedne od najsurovijih i najtežih borbi u novijoj povijesti srpske vojske koja je postala simbolom obrane zemlje i državne granice. Gradonačelnik Bakić, tom prigodom je rekao kako je i subotička lokalna samouprava u obvezi podržati i sistemski i pojedinačno sve one koji su bili spremni na najveću žrtvu služeći Srbiji.

14065_1.jpg

„Danas smo bili gosti u domu našeg sugrađanina Miroslava Vidača i njegove supruge Elvire. U ovoj čestitoj obitelji živi četvero djece i mi smo im kao Grad došli pomoći. Želimo ovim putem zahvaliti Miroslavu što je 1999. godine, kao mladi vojnik bio na braniku domovine. Služio je na najtežem mjestu, na junačkoj karauli Košare, gdje je naša vojska zaustavila znatno brojnijeg neprijatelja. Za taj je podvig svoj život žrtvovalo 108 boraca, među njima i Subotičanin Josip Sič, koga se i u ovoj prigodi s posebnim poštovanjem sjećamo“, izjavio je gradonačelnik Bakić.

Miroslav Vidač preživio je bitku,  ali mu je od posljedica ranjavanja život od tada uvelike otežan, rekao je gradonačelnik, i dodao da će Grad Subotica u predstojećem razdoblju pomoći Vidaču da riješi zdravstveni problem povezan s nogom u kojoj se i dan-danas nalaze geleri.

14065_2.jpg 

„Želimo danas poručiti i njemu i svim našim veteranima koji su branili domovinu, da je Grad Subotica tu da ih podupre i pomogne na svaki mogući način. Kao što je i država Srbija, predvođena predsjednikom Aleksandrom Vučićem, progovorila otvoreno o NATO agresiji i herojskoj obrani zemlje 1999. godine, tako smatramo da kao lokalna samouprava imamo dužnost poduprijeti i sistemski i pojedinačno sve one koji su bili spremni na najveću žrtvu služeći Srbiji. U to ime, živjela Subotica, živjela Srbija“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Uz izražavanje zahvalnosti gradonačelniku Bakiću na posjeti i pomoći u vidu većeg broja paketa hrane, kućne kemije i sredstava za higijenu, Vidač je kazao da mu je drago što država u zadnjih nekoliko godina njeguje sjećanje na bitku na Košarama i cijeni žrtvu koju su borci podnijeli.

14065_3.jpg

„Gradonačelnik Bakić prvi je dužnosnik koji me je posjetio, on je prvi gradonačelnik koji me je pitao s kakvim se problemima susrećem i trebam li pomoć. To ću dugo pamtiti, kao što ću zauvijek pamtiti i bitku na Košarama i 6. lipnja 1999. godine kada sam, kao vojnik na redovnom odsluženju vojnog roka, ranjen u predjelu desne butine. Živim skromno, sa suprugom Elvirom i naše četvero djece, na salašu nadomak Subotice, ali ponosan što sam bio sudionik bitke koja je postala simbolom obrane domovine”, naglasio je Miroslav Vidač.

14065_4.jpg