Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradu Subotici donirano jedanaest najsuvremenijih meteoroloških-stanica

15.03.2021.

U okviru projekta „Digitalizacija općinsko upravljanja zemljištem“ koji podupire Njemačko savezno ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ), putem Programa razvojnog partnerstva (develoPPP.de), a koji provode Njemačka razvojna suradnja (GIZ), TeleGroup i NALED, Gradu Subotici donirano je jedanaest najsuvremenijih meteoroloških-stanica koje prate parametre bitne za poljoprivrednu proizvodnju.

14118_1.jpg

Meteorološke-stanice sposobne su prikupljati podatke o mikroklimatskim uvjetima u realnom vremenu, poput podataka o temperaturi i vlažnosti zraka i tla, količini padalina, vlažnosti lišća, sunčevoj radijaciji, jačini vjetra i slično ali i predvidjeti pojavu bolesti i štetnika za veliki broj poljoprivrednih kultura.

Podaci s meteoroloških-stanica dostupni su svim zakupnicima državnog poljoprivrednog zemljišta ali i vlasnicima privatnih poljoprivrednih gospodarstava s područja Grada Subotice.

Za više informacija o projektu, AgroLIFE digitalnoj platformi za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom i meteorološkim-stanicama potrebno je obratiti se Tajništvu za poljoprivredu i zaštitu okoliša Gradske uprave Grada Subotice putem telefona: 024 626871, ili na e-malim: agro.office@subotica.rs.