Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

U akciji „Posadi drvo“ u Subotici sudjelovali su i učenici osnovnih škola

17.03.2021.

U akciji „Posadi drvo“ koju su pokrenuli Adria Media Group i kompanija dm drogerie markt, sudjeluje više lokalnih samouprava na cijelom području Republike Srbije, među kojima je i Grad Subotica.

 14131_1.jpg

Prva etapa akcije „Posadi drvo“ na području grada Subotice realizirana je 5. ožujka ove godine kojom prigodom su radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ Subotica posadili  207 sadnica na pet lokacija: Park Dudova šuma, Libalegelő, Park Ferenca Raichla, unutar blokovskog zelenila između stambenih zgrada i u žardinjerama u centru grada.

Druga etapa realizirana je danas, 17. ožujka, na dvije lokacije – u Parku Ćirila i Metoda i u Parku Prozivka, kada  je  ukupno posađena 171 sadnica. Pored predstavnika inicijatora akcije, Adria Media Group i kompanije dm drogerie markt, sadnji su nazočili i aktivno u njoj  sudjelovali  učenici osnovnih škola „Sonja Marinković“ i „Matko Vuković“ iz Subotice, kao i građani - volonteri.

14131_2.jpg

Uz stručni nadzor zaposlenih iz JKP „Čistoća i zelenilo“ i Službe za komunalne poslove Gradske uprave Grada Subotice, učenici i volonteri su se tom prigodom mogli upoznati s tehnikama pravilne sadnje, sustavom rada zaposlenih na održavanju i obnovi javnih zelenih površina i važnošću podizanja novih i obnavljanja postojećih zelenih površina za kvalitetu života svih stanovnika Subotice.

14131_3.jpg

Novosađene  sadnice utjecat će na smanjenje prašine i buke, reducirati zagađenja, osigurati kisik, također, utjecat će na društveni život i fizičko zdravlje ljudi, kao i na poboljšavanje ekološke i estetske slike grada Subotice, odnosno  njegovog  boljeg vizualnog identiteta.

14131_4.jpg

Pored Adria Media Group i dm drogerie markt, u akciji „Zasadi drvo“ sudjelovali su i partneri iz različitih institucija: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva - Uprava za šume, JP „Srbijašume", Pokrajinsko tajništvo za urbanizam i zaštitu okoliša, kao i Pokrajinsko tajništvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo, u suradnji s JP „Vojvodinašume“, Pokret gorana Srbije, Gospodarska komora Srbije, Botanički vrt „Jevremovac“, Šumarski fakultet u Beogradu i Šumarska škola Kraljevo.

14131_5.jpg