Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić primio cjepivo protiv COVID-19

18.03.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i pomoćnica gradonačelnika Zagorka Panić, primili su danas cjepivo protiv zarazne bolesti COVID-19, na punktu za masovno cijepljenje u Novoj općini.

Gradonačelnik Bakić nakon cijepljenja obratio se medijima. Rekao je kako je primio cjepivo kineskog proizvođača "Sinopharm", te naglasio da se osjeća dobro, te da je procedura bila brza i jednostavna.

"Svojim današnjim činom želim poslati poruku da je masovna imunizacija od ključne važnosti, ne samo za zaštitu života i zdravlja ili rasterećenja zdravstvenog sustava, već i za razvoj ekonomije i vraćanje u normalan život.

Zahvaljujući u prvom redu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a potom i Vladi, Srbija kao nijedna druga zemlja na svijetu, ima na raspolaganju i primjeni četiri vrste cjepiva. Ona se ne naplaćuju, ispitana su od naših stručnih institucija i puštena u uporabu. Mi jednostavno moramo shvatiti da bez cjepiva ne možemo zaustaviti ovu pandemiju, koja se javlja u valovima i svaki je njen novi udarac sve smrtonosniji jer očito dolazi do mutacije virusa. Jedino je rešenje i obrana upravo cjepivo.

Ja sam naime preležao ovu bolest, međutim to nije garancija da se ponovno neću zaraziti ukoliko ne primim cjepivo. Jako je važno i radi toga apeliram na sve naše građane, prijavite se za cijepljenje u što većem broju. Jako sam zadovoljan dosadašnjim odzivom i podatkom da se do sada cijepilo preko 28.000 Subotičana i da je broj prijavljenih također velik. Pozivam sugrađane da se nastave prijavljivati tim tempom kako bi što prije stekli kolektivni imunitet.

Često sam svojim suradnicima i prijateljima govorio kako je cijepljenje za mene najviši patriotski čin koji svatko od nas može učiniti. Koristim ovu prigodu zahvaliti vrijednim radnicima i liječnicima Doma zdravlja Subotica na njihovom velikom profesionalizmu posvećenosti i iznimnom radu u provedbi ovog jako važnog zadatka, kako za Grad Suboticu, tako i za našu državu Srbiju.

Živjela Subotica!

Živjela Srbija!"