Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik svečano otvorio najljepšu subotičku ljekarnu

18.03.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić otvorio je danas, u prizemlju Gradske kuće, ljekarnu „Galen pharm“ skupa s direktorom ove ljekarničke ustanove Veljkom Dželetovićem. Nekadašnji Ogranak 1 Apoteke Subotica, unajmljen je početkom godine skupa s još devetnaest ljekarničkih objekata u vlasništvu grada. Ugovor o najmu zaključen je s renomiranom ljekarničkom ustanovom „Galen pharm“ koja je ispunila sve uvjete javnog natječaja.

Zakupnik je sve objekte adekvatno uredio, brendirao i opskrbio raznovrsnom ponudom lijekova i drugih farmaceutskih proizvoda. Na otvaranju najprestižnijeg prostora, koji Subotičani smatraju centralnom gradskom ljekarnom, gradonačelnik se obratio medijima:

„Poštovani direktore i zaposleni ljekarničke ustanove „Galen pharm“

Uvaženi predstavnici medija,

Veliko mi je zadovoljstvo što danas otvaramo jednu od najljepših ljekarni u Subotici, od ovoga trenutka pod upravom jedne od najuglednijih kompanije kakva je „Galen pharm“.

Kao što sam građanima prije nekoliko mjeseci obećao, održali smo ljekarničku djelatnost u ovom prostoru i zaključenjem ugovora sa sadašnjim zakupnikom omogućili da jedna od najljepših ljekarni u centru grada ispod naše Gradske kuće, bude dostupna s velikim izborom lijekova i drugih medikamenata, a ono što je građanima najvažnije, jeste da će ljekarna imati i noćno dežurstvo. Građani Subotice  i nadalje će u bilo koje doba dana i noći moći doći i pribaviti sve što im je potrebno za zdravlje.

Nažalost, Apoteka Subotice godinama unatrag gomilala je dugove i ovaj objekt trpio je zbog takvog financijskog stanja u gradskoj ljekarničkoj ustanovi. U zadnje vrijeme bilo je situacija da u ponudi nije bilo osnovnih lijekova ili su pričuve bile iznimno male.

Presjekli smo tu mučnu situaciju i za njih i za ovaj grad. Kao rezultat toga sklopljen je ugovor s „Galen pharmom“. Moram naglasiti kako su vlasnik i njegovo rukovodstvo poštivali sve uvjete ugovora o najmu, a ono što je meni bilo najvažnije jeste  da su svi zaposleni na svom mjestu, da će sve ljekarne nastaviti s radom i raditi još bolje.

Osim ove centralne ljekarne, danas „Galen pharm“ otvara još 6 objekata, a sljedeći četvrtak i preostalih 13 koje su unajmili u našem gradu. Važno je spomenuti da je među danas otvorenim objektima i ljekarna na Paliću, u mjesnoj zajednici Novo selo i Kertvaroš i prostor kod Dječjeg dispanzera.

Ovom prigodom zahvalio bih direktoru „Galen pharma“ na učinkovitom i uspješnom preuzimanju poslovnih prostora i njihovom odgovarajućem opremanju. Zaposlenima želim puno sreće u daljnjem radu i poboljšanju ljekarničke djelatnosti, a građanima zahvaljujem na strpljenju i potpori koju su pružili meni i rukovodstvu grada u rješavanju problema koji je Suboticu godinama mučio.

Živjela Subotica! Živjela Srbija!“

 

Otvaranju su nazočili i gradski menadžer Zagorka Panić, načelnica Gradske uprave Marija Ušumović Davčik i tajnica Tajništva za financije Dubravka Rodić.