Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Završen nadvožnjak preko Y - kraka

24.03.2021.

Državna tajnica u Ministarstvu za građevinarstvo, promet i infrastrukturu Emese Urbán Lálity, narodni zastupnik i predsjednik Skupštine grada Subotice dr.sc. Bálint Pásztor i zamjenik gradonačelnika Grada Subotice i nekadašnji državni tajnik u Ministarstvu graditeljstvu, prometa i infrastrukture, Imre Kern obišli su danas nadvožnjak kojim Meljkutska cesta prelazi preko Obilaznice oko Subotice kod Kelebije, koji je u potpunosti završen i otvoren za promet.

Narodni zastupnik i Predsjednik Skupštine grada Subotice dr.sc. Bálint Pásztor naglasio je kako je u prošlogodišnjem republičkom proračunu odvojeno 250 milijuna dinara za ovo ulaganje u lokalnu infrastrukturu. Nadvožnjak je izgradilo poduzeće „Vojput“ dok je istovjetni prijelaz preko obilaznice planiran na Pačirskoj cesti, za čega je također osigurano 250 milijuna dinara u republičkom proračunu za ovu godinu. On je objasnio da se ove investicije poduzimaju u korist lokalnih poljoprivrednika.

Također, obavijestio je medije kako će tijekom godine realizirati još neki projekti cestovne infrastrukture, predviđeni koalicijskim sporazumom između Saveza vojvođanskih Marađara i Srpske napredne stranke, poput ceste između Oroma i Čantavira. U planu je i revitalizacija cesta, poput one između Subotice i Sombora ili Bačke Topole i Bajmaka, kao i proširenje ceste između Šupljaka i Malih Pijaca.

Državna tajnica Urbán Lálity zaključila je kako su radovi završeni na vrijeme i da je sve u najboljem redu. Također, govorila je o svojoj ulozi u realizaciji ovih projekata, uz obećanje da će se truditi da i drugi nadvožnjak što prije  bude završen.

Zamjenik gradonačelnika i nekadašnji državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva, prometa i infrastrukture, Imre Kern upoznao je medije s detaljima konstrukcije nadvožnjaka, rekavši da je isti dug 70 metara, te da nadvisuje i planiranu drugu traku buduće auto-ceste na tom prostoru. Ujedno, rekao je kako je izgrađeno i 650 metara priključnih cesta s obje strane nadvožnjaka i da su uključene i pješačko-biciklističke staze, što nije uobičajeno za ovakve infrastrukturne objekte. Zamjenik gradonačelnika izrazio je zadovoljstvo što je frekvencija prometa na obilaznici velika i u uvjetima pandemije, što govori o njegovom pokrajinskom, pa i nacionalnom značaju.