Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Obilježeno 135. godina postojanja i rada Crvenog križa u Subotici

31.03.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić nazočio je danas, u prostorijama Crvenog križa Subotice, svečanosti  u povodu 135. obljetnice postojanja i rada ove organizacije u našem gradu. Uz njega su u izaslanstvu  Grada Subotice bili i pomoćnice gradonačelnika Vesna Bosančić i Zagorka Panić, kao i član Gradskog vijeća zadužen za socijalnu zaštitu i zdravstvo.

14178_1.jpg

Goste je pozdravila i prva se obratila dr. Livija Despenić, predsjednica Gradske organizacije Crvenog križa u Subotici, koja je izrazila zadovoljstvo što je rukovodstvo Grada prepoznalo važnost ove obljetnice. Ona je posebno naglasila značaj volonterskog rada za postojanje Crvenog križa i podsjetila kako se svečanost, zbog pandemije koronavirusa održava u skromnijim okvirima i sukladno mjerama zaštite zdravlja.
Nakon predsjednice CKS nazočnima se obratio gradonačelnik Bakić koji je naveo da je subotički Crveni križ imao brojne uspjehe i doprinose društvu, koji zahvaćaju tri stoljeća, jer je Subotica, samo deset godina nakon Beograda, 1886. godine, ušla u društvo naprednih europskih gradova koji imaju svoju lokalnu organizaciju. Naveo je također, da je ponosan na sve zaposlene i volontere Crvenog križa i suradnju koju je Grad ostvario s njima tijekom krizne 2020. godine, posebno naglasivši:
„I ove godine nastavljamo blisku suradnju. Grad redovito financira rad narodne kuhinje i prihvatilišta za beskućnike. Ono što je novina i na što sam posebno ponosan, jeste činjenica da lokalna samouprava, nakon puno vremena, izdvaja sredstva za javne ovlasti koje su zakonski povjerene Crvenom križu. Tako smo u proračunu odredili milijun i 680 tisuća dinara za akcije dobrovoljnog davanja krvi, uz još milijun i 627 tisuća dinara za djelovanje u nesrećama.“
Gradonačelnik je zaključio kako je tako dodatno produbljen i ojačan partnerski odnos Grada i Crvenog križa Subotica, još jednom čestitajući svim zaposlenima i volonterima jubilej.
Nazočnima se obratio i dr. Siniša Trajković, tajnik Crvenog križa Subotice koji je predočio organizacijsku strukturu ove humanitarne organizacije i važnost njezine misije u društvu. Zahvalio je gradonačelniku na sredstvima koja je Grad, prvi put u posljednjih dvadeset godina u proračunu namijenio za dobrovoljno darivanje krvi i djelovanje u nesrećama.


14178_2.jpg

14178_3.jpg

14178_4.jpg

14178_5.jpg

14178_6.jpg

14178_7.jpg