Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Za četvrtak najavljena Osma sjednica Skupštine grada Subotice

31.03.2021.

Predsjednik Skupštine Grada Subotice dr.sc. Bálint Pásztor najavio je na današnjoj tiskovnoj konferenciji osmu sjednicu gradskog parlamenta za četvrtak, 1. travnja u 09:00 sati, a koja će se održati u Velikoj vijećnici Gradske kuće.

14179_1.jpg

Predsjednik Skupštine upoznao je predstavnike medija s dnevnim redom, koji se sastoji od 28 točaka, od kojih je kao posebno važne izdvojio utvrđivanje prijedloga Odluke o izmjenama Statuta grada, razrješenje određenih vijećnika i imenovanje novih, imenovanje novog člana Gradskog vijeća, prijedloge izrade urbanističke planske dokumentacije i pokretanje procedure raspisivanja natječaja za direktore važnih poduzeća i ustanova.
Također objasnio je kako se nastavlja posao započet na prethodnoj sjednici kada je imenovano povjerenstvo koje je trebalo izraditi  konkretan tekst Odluke o izmjeni Statuta. Radi se o uvođenju bunjevačkog jezika u ravnopravnu službenu upotrebu  na području Grada Subotice. Povjerenstvo je odradilo svoj posao te je sastavilo prijedlog odluke koji je podržalo i Gradsko vijeće, i sada Skupština kao nadležno tijelo treba utvrditi tekst prijedloga odluke, nakon čega će biti javna rasprava u trajanju od 15 dana tijekom koje će svi zainteresirani građani moći uložiti svoje pismene primjedbe u svezi predloženih izmjena Statuta. Početak javne rasprave planira se narednog petka. Nakon javne rasprave tekst odluke ponovno se vraća na sjednicu Skupštine grada.

14179_2.jpg

Predsjednik je također priopćio kako će biti pokrenuti i postupci izrade nekoliko planova generalne i detaljne regulacije, a koji se odnose na naselja Kelebija i Čantavir, na banjski kompleks na Paliću i na pojedine dijelove Subotice. Javno poduzeće imat će rok od osam, deset i dvanaest mjeseci izraditi planove nakon čega će se organizirati javni uvid i javna rasprava.
To su javna poduzeća, „Suboticaplin“, „Vodovod i kanalizacija“, „Palić-Ludoš“ i „JP za Upravljanje cestama, urbanizam i stanovanje“ gdje od mjeseca ožujka imamo vršitelja dužnosti direktora.  Uz to usvojit će se program poljoprivrednog i ruralnog razvitka grada čime će se stvoriti uvjeti za raspisivanje natječaja poljoprivrednim proizvođačima i udrugama iz područja poljoprivrede u visini od 7 milijuna dinara.

14179_3.jpg

Osim toga imenovat će se dvoje novih vjećnika, a to su Neda Tešović i Milorad Milojević, oboje s liste Aleksandra Vučić – „Za našu djecu“. Razlog tome je što je vjećnik Gorko Radić na žalost preminuo, a Bojan Šoralov prešao na drugu finkciju nespojivu sa funkcijom vjećnika te je zbog toga podnio ostavku. Uz to tajnim glasanjem birat će se nova članica Gradskog vjeća zadužena za oblast obrazovanja i kulture. Prijedlog gradonačelnika je Milanka Kostić, a razlog tome je što je Miloš Nikolić podnio ostavku na tu funkciju.