Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik obišao logistički centar „Terminal SU“

07.04.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić danas je sa suradnicima obišao nedavno otvoreni logistički centar „Terminal SU“ koji je na Bikovačkoj cesti  izgradilo istoimeno poduzeće. Izaslanstvu grada domaćini su bili  Aleksandar Vasić, vlasnik poduzeća, kao i direktor istog Dejan Petrović. Oni su gostima prikazali kapacitete novog objekta i upoznali ih s načinom rada logističkog centra.

Nakon obilaska objekta medijima se prvi obratio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić. Naglasio je kako mu je današnji posjet izazvao veliku radost te da se uvjerio kako je „Terminal SU“ objekt uistinu izgrađen  po najvišim svjetskim standardima. Gradonačelnik je naglasio kako nije došao samo pružiti potporu jednom od najuspješnijih subotičkih gospodarstvenika i njegovom poduzeću, već da skupa objave kako  je početkom rada ovog logističkog centra u punom kapacitetu i preseljenjem pratećih službi, zaokružen proces izmještanja teretnog prometa iz centra Subotice.

„Moram naglasiti da je krajem 2019. godine, dovršetkom obilaznice oko Subotice, popularnog „Y kraka“, najviše zahvaljujući predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, dio teretnog prometa bio izmješten iz grada. Jedan je dio ipak, zbog obveza prema carini, sanitarnim inspekcijama, kao i usluga špedicije morao ulaziti u grad. Međutim, izgradnjom ovog logističkog centra, taj problem je konačno riješen.“ – rekao je, između ostalog gradonačelnik.

On se dalje zahvalio Subotičanima na potpori za ideju da se službe izmjeste na lokaciju na kojoj je izgrađen „Terminal SU“ koja je idealna jer se nalazi na samom kraju predgrađa, a u blizini auto ceste E-75, odnosno petlje „Subotica – jug“ putem koje se kamioni mogu isključiti s autoceste i izravno doći do novog logističkog centra. Nakon svršetka svih procedura u terminalu prijevoznici mogu nastaviti dalje prema gospodarskoj zoni u Malom Bajmoku i graničnom prijelazu Kelebija ili se vratiti u tranzit – dodao je gradonačelnik Bakić, naglasivši da „Terminal SU“ uistinu pruža i dodatne važne usluge i veliku podobnosti za prijevoznike, koji imaju na raspolaganju restoran, servisnu stanicu, bankomat i najvažnije, veliki prostor za parkiranje na čak dvadeset tisuća kvadratnih metara, s tri stotine mjesta za teretna i manja vozila. Zaključio je poželjevši vlasniku, menadžmentu i zaposlenima u logističkom centru sretan rad i puno uspjeha.

Vlasnik kompanije „Terminal SU“ i drugog uspješnog subotičkog poduzeća „Adam-šped sistem“, Aleksandar Vasić zahvalio je medijima na interesu i gradonačelniku na riječima potpore. Naglasio je kako je zahvalan Gradskoj upravi što je njegovo poduzeće imalo potporu tijekom cijelog procesa realizacije projekata izgradnje logističkog centra, čime je zajednički riješen problem teretnog prometa na prostoru grada.

Nakon gospodina Vasića medijima se obratio direktor poduzeća „Terminal SU“ Dejan Petrović. Objasnio je da je motiv izgradnje logističkog centra bio u prvom redu unaprjeđenje života u lokalnoj zajednici, u smislu sigurnosti i zdravlja, ali i učinkovitosti u radu građana i pravnih osoba u Subotici. Sam objekt je, kako je naglasio, višenamjenski, izgrađen po najsuvremenijim logističkim standardima. Osmišljen tako da korisnicima pruži maksimalnu udobnost, funkcionalnost, transparentnost i fleksibilnost u poslovanju, s težnjom ka širenju, kako prostora, tako i usluga.

Ujedno, direktor Petrović rekao je kako je objekt izgrađen vlastitim sredstvima poduzeća, i to za stotinu i sedamnaest dana. Kompleks pokriva trideset tisuća metara kvadratnih, od kojih najveći dio zauzima parking, koji je osvijetljen i osiguran video-nadzorom, a u primjeni je i najbolji sustav organizacije parkinga – dodao je on, naglasivši kako je uistinu puštanjem u rad ovog logističkog centra, kako je rekao i gradonačelnik, teretni promet izmješten iz grada, odnosno da ne postoji više nikakva potreba da teški kamioni ulaze u sam centar Subotice.

U samom objektu, ukupne površine dvije tisuće metara kvadratnih nalaze se: djelatnici Ministarstva financija – carinske uprave, špedicije, sanitarna inspekcija, drugi gospodarski subjekti ali i moderan restoran, otvoren za sve goste – zaključio je direktor Petrović, zahvalivši se u prvom redu zaposlenima koji su odlučili uložiti svoj rad u poduzeće, svim radnicima izvođača radova koji su iznimno brzo i učinkovito izgradili objekt terminala zakupcima koji koriste kapacitete logističkog centra i Gradu Subotici na potpori.