Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Stevan Bakić započeo veliku ekološku akciju u Subotici

09.04.2021.

Sadnjom sadnica  u vrtiću „Hajdi“ Predškolske ustanove „Naša radost“, u Malom Bajmaku gradonačelnik Subotice Stevan Bakić započeo je veliku ekološku akciju, sadnju više od 1200 sadnica listopadnog drveća i četinara. Akcija će tijekom godine obuhvatiti sve gradske i prigradske školske i predškolske objekte.

Gradonačelnik Bakić tom prigodom naglasio je kako  je danas počeo jedan veliki ekološki projekt u našem gradu u okviru koga će se sadnicama obogatiti sva prigradska i gradska školska i predškolska dvorišta.

„Time stvaramo zdravije okruženje za našu djecu i pretvaramo okoliš ovih ustanova u male tvornice kisika za naš grad. Predsjednik Aleksandar Vučić nedavno je naglasio da će jedan od prioriteta za Srbiju u narednom razdoblju biti ulaganje u ekologiju. Grad Subotica ima za cilj pratiti takvu politiku i ovako pružiti svoj doprinos“, naglasio je Stevan Bakić.

Sadnjom stabala, rekao je gradonačelnik, u kojem će sudjelovati i naši mali Subotičani, učimo ih pravim vrijednostima i važnosti zdravog okoliša.

„Ove sadnice rast će skupa s njima. Ako se mališani i njihovi odgajatelji i nastavnici budu skrbili o tim mladicama, jednoga će se dana svojoj djeci moći pohvaliti kako su oni odgovorni za te krošnje pod čijim hladom će se igrati buduće generacije“, rekao je Stevan Bakić.

U Subotici je, kako je naveo gradonačelnik Bakić, potrebno povećati zelene površine, a u ovoj akciji grad je našao sjajnog partnera u  Goranskom rasadniku, jednom od najvećih proizvođača kvalitetnog sadnog materijala u Srbiji.

„Oni su donirali sadnice za ovaj projekt i zahvaljujem rukovodstvu, zaposlenima i svim volonterima rasadnika na toj pomoći“, naglasio je Bakić.

Akcija će obuhvatiti kako gradske, tako i prigradske škole i vrtiće, rekao je gradonačelnik Bakić i dodao da će našim najmlađima narednih mjeseci glavni moto biti ona Zmajeva – „Gdje god nađeš zgodno mjesto, ti drvo posadi“.

Direktor Predškolske ustanove „Naša radost“ Veljko Vojnić zahvalio je gradonačelniku na velikoj donaciji koja će doprinijeti pošumljavanju i uređenju okoliša objekata PU „Naša radost“.

„Ova velika donacija gradonačelnika je početak jedne akcije kroz koju ćemo djecu u našim objektima učiti o važnosti razvitka ekologije“, rekao je Veljko Vojnić.

Objekt „Hajdi“, kako je dodao Veljko Vojnić, uskoro će se moći pohvaliti i novim igralištem za djecu.