Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić potpisao ugovor vrijedan dvadeset milijuna dinara

23.04.2021.

Predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas predstavnicima lokalnih samouprava u Vojvodini ugovore za sufinanciranje projekata u područjima poljoprivrede, vodnog gospodarstva i lokalnog razvitka, vrijedne više od 773 milijuna dinara. U ime Grada Subotice ugovor o subvenciji, vrijedan 20 milijuna dinara za izgradnju poljskih putova potpisao je gradonačelnik Stevan Bakić.

“Proračunom Grada Subotice za 2021. godinu predviđeno je 40 milijuna dinara s PDV-om za uređenje poljskih putova.  S ovim, velikim sredstvima koja smo dobili od Pokrajine  za uređenje poljskih putova osigurano je ukupno 60 milijuna dinara.  To praktički znači da ćemo urediti oko 15 750 metara poljskih putova”, rekao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Kako je rekao gradonačelnik Bakić, uređenje poljskih putova predviđeno je u mjesnim zajednicama: Aleksandrovo, Đurđin, Žednik, Čantavir, Kraljev Brig i Tavankut.

Iz pokrajinskog proračuna, putem Tajništva za regionalni razvitak, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu, danas su dodijeljeni i ugovori jedinicama lokalne samouprave za izradu projektno-tehničke dokumentacije za poboljšanje komunalne infrastrukture, vrijedni više od 33 milijuna dinara.

Za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rasvjetu Subotici je u Pokrajini namijenjeno milijun dinara.