Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti iz sporta

Završen 14. Kadetski festival Šahovskog saveza Srbije

09.05.2021.

U Subotici je, u hotelu „Patria“, završeno 14. izdanje Kadetskog festivala Šahovskog saveza Srbije. Natjecanje je okupilo najtalentiranije šahiste i šahistice iz Srbije, u više kategorija – u brzopoteznom, ubrzanom i standardnom šahu, kao i u rješavanju šahovskih problema.

14273_1.jpg

Tijekom ceremonije svečanog zatvaranja predsjednik Šahovskog saveza Srbije, Dragan Lazić, pohvalio je sve sudionike, naglašavajući kako imamo šampione od kojih se puno očekuje.

„I u vrijeme korone imali smo aktivnosti, koliko smo mogli. Prošle godine nismo organizirali Festival, ali je ovoga puta bilo puno djece, i preko naših očekivanja. Imamo šampione od kojih puno očekujemo, a predstoje nam Prvenstvo Europe i Prvenstvo svijeta“, kazao je Lazić.

Mlade sportaše pozdravio je i pokrajinski tajnik za sport i mladež, Dane Basta, koji je nagovijestio kako za šah dolaze bolji dani.

„Šah je moja prva ljubav, dugo sam bio u šahu i drago mi je što sam mogao pozdraviti mlade šahiste. Bilo je sjajnih partija i sjajnih rezultata i imamo razloga ponositi se s malim šahistima“, naglasio je Basta.

14273_2.jpg

Uz njih, ceremoniji svečane dodjele trofeja najboljima nazočili su Srđan Samardžić, član Gradskog vijeća zadužen za područje gospodarstva, kao i Dejan Vuković, generalni tajnik Sportskog saveza Subotice.