Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić obišao DP „Komval“ u Čantaviru

10.05.2021.

„Društveno poduzeće za komunalne poslove 'Komval' iz Čantavira nakon više od jedne i pol decenije dobilo je ozbiljna i sposobna tijela upravljanja. Vlada Srbije je zaključkom imenovala zastupnika državnog kapitala, odnosno Skupštinu društva, a odlukom Skupštine, 17. ožujka 2021. godine, direktorom je imenovana Ildikó Vituska. 'Komval' je specifično i jedinstveno poduzeće, kako zbog niza komunalnih usluga koje obavlja, tako i glede svog statusa, jer je jedno od rijetkih društava u Srbiji koje je u statusu društvenog poduzeća“, izjavio je danas gradonačelnik Subotice Stevan Bakić nakon što je sa zastupnikom u Narodnoj skupštini Republike Srbije Milimirom Vujadinovićem i članom Skupštine DP „Komval“, Sašom Gravorcem, obišao Društveno poduzeće za komunalne poslove 'Komval', u Čantaviru.

14274_1.jpg 

Gradonačelnik Bakić naglasio je kako je poduzeće „Komval“ iznimno važno za stanovništvo Čantavira i okolnih sela, prije svega glede održavanja groblja i pogrebnih usluga, djelatnosti tržnica, odnošenja otpada, odražavanja dječjih igrališta i izradu dječjih sprava, za koje posjeduje i posebne certifikate, kao i zbog drugih komunalnih djelatnosti koje su od vitalne važnosti za svakodnevni život građana koji žive u ovim naseljima.

14274_2.jpg 

„Grad Subotica će u okviru zakonskih mogućnosti dati sve od sebe kako bi pomogao i poboljšao rad DP 'Komval'. Veliku zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije i republičkim tijelima koja su prepoznala važnost ovog poduzeća i poduzela prve korake kako bi 'Komval“ bio učinkovitiji. Zakonska regulativa poduzeća je u tijeku, donošenje statuta, pravilnika o radu, pravilnika o sistematizaciji, zaključenje novih ugovora o radu, uređenje postupka javnih nabava i drugih internih akata. Novom rukovodstvu poželio bih da bude odgovorno, savjesno, a Grad će biti dobar partner gdje god je to moguće“, naglasio je Stevan Bakić.

14274_5.jpg

Milimir Vujadinović rekao je da posjet gradonačelnika Subotice poduzeću „Komval“ govori, u prvom redu, o odgovornosti gradskih vlasti kada je riječ o zajednici u Čantaviru, kao i o pristupu subotičke lokalne samouprave prema svima koji žive na području grada Subotice, neovisno od toga  žive li u centralnim, gradskim, ili u prigradskim mjesnim zajednicama.

„Grad Subotica danas je poručio da će raditi na poboljšanju kvalitete velikog opsega komunalnih usluga koje se odnose na sve  građane Čantavira i okolnih naselja, a kojima se opslužuje između 12.000 do 14.000 stanovnika“, rekao je Vujadinović.

14274_3.jpg

Iznimno je važno, dodao je, da u „Komvalu“ deseci zaposlenika osigurava egzistenciju  svojih obitelji

„Činjenica je da u Čantaviru i okolici žive uglavnom pripadnici mađarske nacionalne zajednice. To, naravno, pokazuje i skrb ovog grada prema manjinskim nacionalnim zajednicama i kvaliteti njihovog života. Ovo što danas rade Grad Subotica i gradonačelnik Bakić, što radi ova vlast, može i te kako poslužiti kao primjer  nekim lokalnim samoupravama zemalja u regiji u kojima srpska zajednica živi kao manjinska“, podvukao je Milimir Vujadinović.

Direktor DP „Komval“, Ildikó Vituska, rekla je da „Komval“ posluje od 1958. godine, da je za to vrijeme pretrpjelo velike teškoće i promjene, da je poduzeće saniralo gubitak iz 2019. u iznosu od 2,5 milijuna dinara i da je prethodnu poslovnu godinu završilo s pozitivnim financijskim rezultatom.

14274_4.jpg

„Poduzeće ima 24 zaposlena, a do kraja godine planira se zapošljavanje još osmero djelatnika. Iskoristila bih ovu prigodu zahvaliti na nesebičnoj pomoći i potpori, Vladi Republike Srbije, premijerki Ani Brnabić, gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću i narodnom poslaniku Milimiru Vujadinoviću“, naglasila je Ildikó Vituska .

14274_6.jpg