Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Stevan Bakić: Nastavit ćemo podržavati rad Crvenog križa

13.05.2021.

U Velikoj vijećnici Gradske kuće održana je danas šesta sjednica Skupštine Crvenog križa Subotica – gradske organizacije. Nakon radnog dijela sjednice, koji je podrazumijevao razmatranje i usvajanje Izvješća o radu za 2020. godinu i Plana rada za 2021. godinu, održan je i svečani dio sjednice Skupštine u okviru kojeg su uručena visoka priznanja Crvenog križa Srbije i Crvenog križa Subotice istaknutim pojedincima i ustanovama za njihov doprinos i zasluge u provedbi misije Crvenog križa. Sjednici su nazočili i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, pomoćnice gradonačelnika Zagorka Panić i Vesna Bosančić, član Gradskog vijeća Ilija Đukanović, potpredsjednica Crvenog križa Srbije, Simka Somer i tajnik Crvenog križa Vojvodine, Boško Mitrašinović.

14279_1.jpg

Šestu sjednicu Skupštine CK Subotica za mandatno razdoblje 2018-2022. godina otvorila je, pozdravljajući članove Skupštine i goste, predsjednica Skupštine dr. Livija Despenić, a nazočnima u Velikoj vijećnici nakon toga obratio se gradonačelnik Stevan Bakić.

Izrazio je zahvalnost na časti koju mu je Crveni križ u Subotici ukazao pozivom da se obrati na sjednici Skupštine i podsjetio da je i krajem ožujka, kada je Crveni križ Subotice obilježavao 135. obljetnicu svoga postojanja i rada, imao zadovoljstvo čestitati taj veliki jubilej ovoj plemenitoj organizaciji u čijem znaku protječe i današnja Skupština i cijela ova godina.

„Drago mi je što su danas s nama i visoki gosti iz republičke i pokrajinske organizacije Crvenog križa, koji će uručiti i velika priznanja humanim Subotičanima koji su se posebno istaknuli u volontiranju ili podržavanju rada naše gradske organizacije, kako tijekom pandemijske krize, tako i tijekom svog ukupnog osobnog i profesionalnog života“, rekao je gradonačelnik Bakić.

14279_2.jpg

Zaključujući kako Grad Subotica također daje svoj prinos i to danas možda više nego ikada u ovih 135 godina,  Bakić je naglasio da je pandemija, pored brojnih loših stvari,  donijela i nešto dobro – veću bliskost i suradnju između lokalne samouprave i Crvenog križa.

„U restriktivnom proračunu za 2021. godinu Grad je, pored redovitog financiranja 'Narodne kuhinje' i Prihvatilišta za beskućnike, uspio osigurati i sredstva za javne ovlasti Crvenog križa. To je put kojim ćemo nastaviti, a nadamo se da ćemo u proračunu za sljedeću godinu moći i više izdvojiti za sve što činite za naš grad i našu zemlju. Čestitam svim dobitnicima priznanja i u ime Grada i svoje osobno ime izražavam najveće poštovanje i zahvalnost za njihov prinos radu Crvenog križa u Subotici“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Simka Somer, obraćajući se nazočnima, kazala je kako je činjenica da smo jedno od  najstarijih nacionalnih društava u međunarodnoj federaciji društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca potvrđuje i danas u Subotici.

14279_3.jpg

„Čestitam vam 135. obljetnicu humanitarnog rada prema principima najvećeg pokreta u svijetu. Čestitam i svim dobitnicima priznanja sa zahvalnošću na humanitarnom doprinosu i djelima koja iza tih priznanja stoje“, rekla je, između ostalog, Simka Somer.

U svečanom dijelu sjednice Skupštine Crvenog križa Subotica, priznanja „Zlatni znak” Crvenog križa Srbije dodijeljena su dr. Nadi Kosić Bibić, dr. Mariji Stević Major, Ivanu Ivandekiću i  poduzeću „Ivašped“  d.o.o. Subotica, dok su priznanja „Srebrni znak“ Crvenog križa dobili Peđa Ivović, Aleksa Petrić, „SMB betonjerka“ d.o.o. Subotica i „Office Shoes“ d.o.o. Subotica.

14279_6.jpg

Zlatna plaketa Crvenog križa Subotica dodijeljena je Aleksandru Petriću, Bözsiki Kispál, Jánosu Kocsisu, poduzećima „Ametek” d.o.o. Subotica „Support” d.o.o. Subotica i Službi za transfuziologiju Opće bolnice Subotica.

14279_5.jpg