Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti iz kulture

Dodijeljene nagrade i priznanja polaznicima Likovne radionice „EmArt“

14.05.2021.

Polaznicima Likovne radionice „EmArt“ i učenicima OŠ „Jovan Jovanović Zmaj danas su, na konferenciji za tisak u Medija-centru u Gradskoj kući, uručene nagrade s međunarodnih likovnih natječaja u Kini, Rumunjskoj i Japanu na kojima je ukupno osvojeno sedam medalja – pet brončanih i po jedno zlatno i srebrno odličje.  Članica Gradskog vijeća zadužena za područje obrazovanja i kulture Milanka Kostić, tom prigodom je u ime lokalne samouprave, gradonačelnika Subotice Stevana Bakića i svoje osobno ime čestitala nagrađenim učenicima na zapaženom uspjehu  i poželjela im puno uspjeha u daljnjem stvaranju i radu.

14280_1.jpg

„Zadovoljstvo nam je što smo danas u prigodi ugostiti nagrađenu djecu i što kao lokalna samouprava imamo mogućnost sudjelovati u njihovoj radosti i uručiti im medalje i priznanja osvojene na međunarodnim likovnim natječajima u Kini, Rumunjskoj i Japanu. Nagrade koje osvajaju potvrđuju kako su na pravome putu, putu koji će im omogućiti da kroz maštu, imaginaciju, inovaciju i ljepotu sanjaju svoje snove.  Grad  Subotica  i u buduće će podupirati i ulagati kako u kulturu, tako i u obrazovanje, dva područja uistinu važna za napredak društvene zajednice. Hvala vam, draga djeco, što kroz umjetnost i kulturu promovirate Suboticu i našu državu Srbiju“, naglasila je Milanka Kostić.

U ime nagrađene djece, njihovih roditelja i svoje osobno ime rukovoditeljica Likovne radionice „Em Art” i učiteljica u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj”, Emilija Grubanov Martinek, zahvalila je članici Gradskog vijeća Milanki Kostić na, kako je rekla, lijepim riječima i čestitkama, kao i subotičkoj lokalnoj samoupravi što se uspjesi nagrađene djece obilježavaju na ovako svečani način, u Gradskoj kući.  

„Ovo je za nas velika motivacija, daje nam snagu da i u ovako teškim vremenima stvaramo, radimo i da se dokažemo. Likovna radionica ‘EmArt’ postoji već 19 godina. U početku je imala 12 članova, a danas broji 60 vrijednih zaljubljenika u više uzrasta. Najmlađi članovi imaju pet godina, a najstariji 15. Susrećemo se jednom tjedno. Redovito pratimo domaće i međunarodne natječaje, a radovi mojih učenika, koji godišnje osvajaju više od 150 nagrada, nagrađivani su na bezbroj domaćih i međunarodnih natječaja raspisanih u više od 30 zemalja svijeta”, naglasila je Emilija Grubanov Martinek.

14280_2.jpg

Na likovnom natječaju u Kini, na koji su pristigli radovi iz 26 zemalja svijeta, brončane medalje osvojili su Teodora Gagić, Marija Rastović i Lidija Uzelac (svi iz Likovne radionice „EmArt“). Na natječaju u Rumunjskoj, na koji je stiglo 827 radova iz 21 zemlje svijeta, brončana medalja pripala je Dorini Berényi (LR „EmArt“), a na natječaju u Tokiju, na koji je pristiglo 6864 crteža iz 45 zemalja svijeta, zlatnu medalju osvojio je Tamás Gombás (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“), srebrnu Nika Papac (LR ,,EmArt“) dok je brončanu medalju osvojila Kiara Čepela (LR „EmArt“).

14280_3.jpg