Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Paketi higijene za Mrežu organizacija za pružanje pomoći osobama s invaliditetom

17.05.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas u Gradskoj kući, s predstavnicima Mreže organizacija za pružanje pomoći osobama s invaliditetom grada Subotice (MOPOSI) koju je, kao neformalnu mrežu 2017. godine osnovalo jedanaest gradskih udruga čije članstvo čine osobe s invaliditetom. Predstavnici Mreže su, tom prigodom, zahvalili gradonačelniku Bakiću na potpori i riješenosti da se u što kraćem roku realizira njihova inicijativa da lokalna samouprava organizacijama koje Mreža okuplja, osigura 400 paketa higijene. Sastanku je nazočila i Vesna Bosančić, pomoćnica gradonačelnika za područje informiranja i poslove Kabineta gradonačelnika.

14286_1.jpg 

Tijekom srdačnog susreta naglašeno je da Grad Subotica i dalje nastoji   maksimalno podupirati realizaciju mjera koje za cilj imaju smanjenje siromaštva i ranjivosti pojedinaca koji radi bolesti, invalidnosti ili starosti nisu sposobni sebi osigurati osnovne uvjete za život.

Lokalna samouprava je prošle godine, navedeno je, putem javnih natječaja za financiranje projekata i programa u području društvenog i humanitarnog rada, za financiranje i sufinanciranje projekata i programa od javnog interesa u području sektora mladih i za financiranje i sufinanciranje projekata i programa u području kulture, udrugama koje okuplja Mreža iz gradskog proračuna ukupno namijenila 4,35 milijuna dinara.

Naglašeno je da će Grad Subotica, sukladno mogućnostima i u budućnosti podupirati rad Mreže usmjeren poboljšanju položaja i povećanju vidljivosti osoba s invaliditetom, smanjenju stigmatizacije i diskriminacije i što cjelovitijem uključivanju osoba s invaliditetom u zajednicu.

Ukazano je i na potrebu jačanja partnerskog odnosa između lokalne samouprave i Mreže kako bi se život osoba s invaliditetom  učinio što dostojanstvenijim i kako bi se zajednički rješavali prepoznati problemi s kojima se članovi organizacija u okviru Mreže svakodnevno susreću.

14286_2.jpg

Na sastanku je zaključeno da je Mreža otvorena za suradnju sa svim organizacijama civilnog društva, gospodarskim sektorom i svim ljudima koji na bilo koji način mogu pridonijeti poboljšanju statusa osoba s invaliditetom u Subotici.

Mreža organizacija za pružanje potpore osobama s invaliditetom grada Subotice trenutačno okuplja deset gradskih udruga, a to su: Centar za pravi život; Udruga amputiranih i rođenih s malformacijama Sjevernobačkog okruga; Mladi i selo; Udruga multipla skleroze „Sjeverna Bačka“; Udruga slijepih i slabovidih Subotica; Društvo za cerebralnu i dječju paralizu Sjevernobačkog okruga; Udruga distrofičara Sjevernobačkog okruga; Udruga za potporu osobama s psihofizičkim smetnjama „ZaJedno“; Međuopćinska organizacija gluhih i nagluhih Subotica i Gradska udruga za pomoć osobama s autizmom Subotica.  

Isporuka paketa članovima udruga u okviru Mreže počela je danas i bit će okončana u nekoliko narednih dana, sukladno trenutačnoj epidemiološkoj situaciji.

14286_3.jpg