Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Grad Subotica podržava akcije dragovoljnog darivanja krvi

26.05.2021.

Služba za transfuziologiju subotičke Opće bolnice i Gradska organizacija Crvenog križa Subotica organizirali su danas akciju dragovoljnog darivanja krvi za građane Mjesne zajednice „Željezničko naselje“. Akciji se odazvao i član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović, koji je tim povodom izjavio da Grad Subotica podupire sve akcije dragovoljnog darivanja krvi.

14301_1.jpg

Uz naglasak da su od ove godine u proračunu grada namijenjena sredstva  i za Javne ovlasti akcije dragovoljnog darivanja krvi koje provodi Gradska organizacija Crvenog križa, Đukanović je rekao kako se akcije dragovoljnog darivanja krvi ne tretiraju kao okupljanja građana, te se one ne odlažu.

„Crveni križ ove akcije provodi uz sve epidemiološke mjere. Iskoristio bih ovu prigodu pozvati sugrađane da se odazovu pozivima Crvenog križa i sudjeluju u akcijama dragovoljnog darivanja krvi. Također, pozivam i poslodavce da omoguće svojim zaposlenima sudjelovanje u ovim akcijama. Današnjim činom dobrovoljnog darivanja krvi pružam potporu ovim akcijama“, naglasio je Ilija Đukanović, i dodao kako je u proračunu Grada Subotice za 2021. godinu namijenjeno 1,7 milijuna dinara za akcije  dragovoljnog darivanja krvi.

Tajnik Gradske organizacije Crvenog križa Subotice, dr. Siniša Trajković, rekao je da Crveni križ tijekom godine organizira više od 40 akcija dragovoljnog darivanja krvi.

„Od ove godine akcije dragovoljnog darivanja krvi olakšane su zahvaljujući subotičkoj lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Stevanu Bakiću, jer su u proračunu Grada namijenili sredstva i za Javnu ovlast akcija dragovoljnog darivanja krvi koje provodi naša Gradska organizacija Crvenog križa. Ovim putem najavljujem veliku akciju dragovoljnog darivanja krvi koja će biti organizirana 12. lipnja, na Velikoj terasi na Paliću“, rekao je Trajković.

 14301_2.jpg