Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Potpredsjednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić posjetio Suboticu

27.05.2021.

Član Gradskog vijeća zadužen za područje gospodarstva, Srđan Samardžić, sastao se danas u Gradskoj kući s potpredsjednikom Pokrajinske vlade i predsjednikom Vijeća za koordinaciju i praćenje ekonomskog razvitka na području AP Vojvodine, Brankom Ćurčićem. Tijekom susreta razgovarali su o aktivnostima koje bi trebale doprinijeti održivosti investicijske razine u AP Vojvodini i kreiranju gospodarskog ambijenta za otvaranje novih radnih mjesta.

14305_1.jpg

„Teme o kojima smo danas razgovarali odnosile su se na industrijske zone, biznis inkubatore, socijalno i žensko poduzetništvo. Dobili smo iscrpne informacije koje će biti dio Master plana za cijelo područje AP Vojvodine“, izjavio je, nakon sastanka, Branko Ćurčić.

Uz naglasak da se tijekom ovog radnog sastanka razgovaralo o aktuelnom stanju u gospodarstvu i ekonomskim trendovima, kako u našem gradu tako i u regiji, Srđan Samardžić rekao je da se nije mogla izbjeći ni tema koja se odnosila na posljedice pandemije s kojom se suočavamo u zadnjih 16 mjeseci.

„Cilj subotičke lokalne samouprave je zadržati razinu  zaštite zdravlja naših sugrađana, ali i održati ovu razinu  investicijske klime i gospodarskog ambijenta za otvaranje novih radnih mjesta“, naglasio je Srđan Samardžić.

14305_2.jpg

Nakon prijema u Gradskoj kući, Srđan Samardžić i Branko Ćurčić obišli su Poslovni inkubator Subotica u sklopu kojeg posluje devet poduzeća koja zapošljavaju 50 radnika. Ova poduzeća bave se proizvodnjom namještaja, informatičkom obukom i turizmom.

Potpredsjednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić posjetio je danas i Sentu, gdje je razgovarao s predsjednikom Općine Senta Rudolfom Ceglédijem.