Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Stevan Bakić otvorio sportske dane Ekonomskog fakulteta u Subotici

28.05.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić otvorio je danas, na terenima Sportskog centra „Janko Pejanović” na Paliću, tradicionalne sportske dane Ekonomskog fakulteta u Subotici na kojima će se oko 250 bivših i sadašnjih studenata tog fakulteta natjecati u odbojci, košarci, basketu, rukometu i nogometu. Nazočnima na otvaranju ove trodnevne manifestacije obratili su se i pokrajinski tajnik za sport i mladež, Dane Basta, i pokrajinski tajnik za gospodarstvo i turizam, dr. Nenad Ivanišević.

14307_1.jpg

Gradonačelnik Bakić rekao je da je Ekonomski fakultet tijekom proteklih 60 godina postao jedan od simbola ovoga grada, da je svaki Subotičanin ponosan na tradiciju i ugled ove visokoškolske ustanove i da je dio te tradicije postao i sportski dan koji povezuje studente na najbolji način, jača timski i natjecateljski duh i potiče zdrave stilove života i zajedništvo.

„Studentsko iskustvo čine knjižnice, čitaonice i amfiteatri ali i kulturni, sportski i zabavni sadržaji koje Subotica pruža na najkvalitetniji način. Danas smo okupljeni oko sporta, na terenima koji su do prije tri godine bili potpuno zapušteni i neupotrebljivi, dok danas predstavljaju kapacitete sukladno svim sportskim standardima“, naglasio je Bakić.

To su rezultati politike koju Grad Subotica vodi od 2016. godine, naglasio je Bakić i dodao da se najboljom suradnjom između republičke, pokrajinske i gradske vlasti unaprjeđuje sve ono što čini kvalitetan studentski život.

14307_6.jpg

„Tako se realiziraju i veliki kapitalni projekti, poput najsuvremenijeg studentskog odmarališta čiji dovršetak očekujemo sljedeće godine, ali koje će već sada biti domaćin studentima subotičkog Ekonomskog fakulteta s odjela u Novom Sadu i Bujanovcu. Studentski standard i studentski sport uvijek će imati punu potporu grada Subotice. Želim vam uspješan sportski dan, svim ekipama natjecateljsku sreću i prije svega lijepo i nezaboravno druženje na našem lijepom Paliću“, rekao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Dane Basta naveo je da je jedan od prioriteta Pokrajinskog tajništva za sport i mladež potpora politici mladih, potpora mladim i talentiranim ljudima koji imaju veliki potencijal da budu još ambiciozniji i da svojim energijama, novim idejama pomognu našem društvu da napreduje iz dana u dan.

14307_3.jpg

„Uz učenje, svaki mladi čovjek ima potrebu baviti se sportom. Sport kao sastavni dio života čini da se bolje osjećamo, da smo zadovoljniji i da kroz sport jačamo samopouzdanje, samodisciplinu, odgovornost i toleranciju. Događaji poput sportskih dana trebaju  biti kruna sportskog akademskog života, ali i mogućnost za druženje, razmjenu iskustava, uživanje  i  fer natjecanje“, naglasio je pokrajinski tajnik Dane Basta.

Nenad Ivanišević rekao je da ima jednu želju, a to je da studenti nakon završetka Ekonomskog fakulteta ostanu u Subotici jer je to, kako je rekao, budućnost gospodarstva i turizma.

14307_4.jpg

„Uživajte i u Subotici, obiđite cijeli grad, nemojte biti samo na Paliću. Subotica je turistički biser koji ima stvari koje nitko u Srbiji nema, a to su Subotička sinagoga, Gradska kuća, na kraju krajeva i Ekonomski fakultet ima sjedište u Subotici, a ne u Novom Sadu, na to vas moram podsjetiti. U svakom slučaju, Subotica jeste važan centar“, naglasio je pokrajinski tajnik Nenad Ivanišević, poželjevši studentima  puno sreće, malo ozljeda i puno ljubavi.

Organizatori manifestacije su Studentski parlament Ekonomskog fakulteta u Subotici i Organizacija studenata Ekonomskog fakulteta.

14307_7.jpg