Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

„Svibanjska nagrada“ i Sportskom savezu Subotice

28.05.2021.

U Domu Narodne skupštine Republike Srbije danas su svečano dodijeljene „Svibanjske nagrade” Sportskog saveza Srbije za 2020. i 2021. godinu. Zbog korone prošle godine manifestacija se nije mogla održati, a ove godine stvorili su uvjeti da se na jednom mjestu nađu laureati obiju godina. Nagrađen je i Sportski savez Subotice – područni sportski savez, a nagradu je u ime Saveza primio generalni tajnik Dejan Vuković.

14308_1.jpg

Svečanosti su nazočili i ministar mladeži i sporta Vanja Udovičić sa suradnicima, i predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković. U ime Grada Subotice i Sportskog saveza dodjeli „Svibanjske nagrade“ prisustvovali su i članica Gradskog vijeća zadužena za područje sporta i mladih, Nataša Aleksić, i predsjednik Sportskog saveza Grada Subotice Sreten Damnjanović.

Pozdravljajući nazočne, predsjednik Sportskog saveza Srbije, proslavljeni hrvač Davor Štefanek rekao je da mu je žao što lani nije dodijeljena  „Svibanjska nagrada“ te da bi  današnja svečanost trebala biti znak da smo pobijedili koronu i da se vraćamo normalnom životu.

Uz čestitke dobitnicima, Vanja Udovičić je, obraćajući se nazočnima, rekao da poštujemo rezultate iz prošlosti, da je bilo rekordno uspješnih godina i da sada želimo napredovati, boriti se sami sa sobom, da takvi izazivamo ugled u svijetu.

14308_2.jpg

„Predsjednik Vučić voli sport, pomaže, nikada nismo imali ovoliko novca, jačaju klubovi, infrastruktura je sve bolja. Teškoće godine za nama osjetio je cijeli svet. Svojim  sportskim sustavom uspješno smo se obranili. Cijepili smo se i apeliram na sve da se cijepe. Jedino tako možemo naprijed“, poručio je Udovičić.

Pored Sportskog saveza Subotice, priznanja (2020, 2021.) su primili i – olimpijski sportaš Uroš Kovačević (odbojka), Bobana Veličković (posthumno streljaštvo), neolimpijski sportaš: Milovan Vesnić (automobilizam), Teodora Manić (kickboxing), sportaš s invaliditetom: Dejan Jokić (streljaštvo) Danijela Jovanović (taekwondo), područna organizacija: Sportski savez Pančevo, sportske organizacije: FK Crvena zvezda, Karate savez Vojvodine, sportski stručnjak:  Marina Maljković (košarka), Svetislav Pešić (košarka), sportski funkcionar: Nenad Lalović (hrvanje), Simo Salapura (karate), životno djelo: Vladimir Cvetković, Ivanka Gajić (posthumno), mediji: Predrag Milinković (RTS), Rada Nikolić (dugogodišnji novinar).

Ovo najviše društveno-sportsko priznanje koje tradicionalno dodjeljuje Sportski savez Srbije ustanovljeno je još 1961. godine i može se dobiti samo jednom u životu. Nakon kratke pauze, od 2007. godine vratilo je svoj, ali i sjaj najmasovnije sportske organizacije na Balkanu.

14308_3.jpg