Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Predsjednik Skupštine grada dr.sc. Bálint Pásztor pozdravio prisutne na festivalu „Folk music fest“

29.05.2021.

„Iznimno mi je drago što se, konačno može organizirati neka manifestacija, na kojoj se možemo okupiti i jedni drugima vidjeti i lice, a ne samo oči, kako je to bilo u prethodnih više od godinu dana. Grad Subotica podupro je 'Folk music fest', jer držimo kako se radi o manifestaciji koja na najbolji način oslikava našu višebojnost, našu multikulturalnost, višejezičnost“, rekao je danas predsjednik Skupštine grada Subotice dr.sc. Bálint Pásztor obraćajući se sudionicima i prisutnima na Glazbenom festivalu „Folk music fest“ koji se, 28. i 29. svibnja, održava na Velikoj terasi na Paliću.

 14311_1.jpg

Naveo je kako su unutar ove dvodnevne manifestacije jučer održani koncerti  hrvatskih i bunjavačkih ansambala, da će se danas publici predstaviti ansambli koji će program izvesti na mađarskom jeziku i da upravo takvi sadržaji najviše odražavaju i izražavaju duh Subotice.

„Htio bih zahvaliti radnicima, zaposlenim u Javnom poduzeću 'Palić-Ludaš' i poduzeću 'Park Palić', jer zahvaljujući njima imamo ovakav ambijent koji je i preduvjet za ispunjenje našeg cilja. A, naš neskriveni cilj je da Palić bude među najposjećenijim turističkim odredištima na području Republike Srbije“, naglasio je Pásztor.

14311_6.jpg 

Dodao je i kako je važno oživjeti neke stare tradicije.

„Radi toga raduje me što je poduzeće 'Park Palić' d.o.o. prije nekoliko tjedana  objavilo poziv ansamblima i grupama izvođača, da se jave na  natječaj i održavaju koncerte u Glazbenom paviljonu, pokraj Velike terase na Paliću. Važno je što se oni mogu predstaviti publici i što turisti mogu vidjeti s kakvim umjetnicima u Subotici i na Paliću raspolažemo. Svima vama želim ugodan dana, da se družite i uživate u glazbi“, naglasio je dr.sc. Bálint Pásztor.

14311_4.jpg

Nazočne na Velikoj terasi na Paliću pozdravio je i poželio im da uživaju u bogatom glazbenom programu i Gábor Juhász, predsjednik Udruge građana „Juhászok“ koja po sedmi puta organizira Glazbeni festival „Folk music fest“.

Dva festivalska dana protekla su u znaku tamburaških koncerata ansambala iz Subotice i Čantavira, ali i iz Szegeda, Baje i Budimpešte. U okviru pratećih programa Festivala posjetitelji su mogli pogledati izložbu narodnih umjetnosti, radionice rukotvorina i narodnih dječjih igračaka, kao i prezentacije instrumenata za djecu i Udruge srednjevjekovne tradicije Svetog Longina.

14311_7.jpg