Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prijem za „srebrnog“ Igora Šikoru

02.06.2021.

Članica Gradskog vijeća zadužena za područje sporta i mladeži, Nataša Aleksić, sastala se danas, u Gradskoj kući s Igorom Šikorom, članom Bodybuilding sportske udruge „Spartak“ koji je kao reprezentativac Srbije osvojio srebrnu medalju na nedavno održanom Europskom prvenstvu u bodybuildingu i fitnessu u Španjolskoj. Sastanku je nazočio i Dejan Vuković, generalni tajnik Sportskog saveza grada Subotice.

14316_1.jpg

„Subotica je, kao ’grad sportova’, imala čast imati predstavnika na ovako važnom natjecanju, ali ne samo sudionika, nego i osvajača vrijedne medalje za naš grad i Srbiju. Ovaj se sport sve više popularizira, a nadamo se da će osvajanje medalje, ali i promocija sporta, doprinijeti boljitku ovoga sporta u Subotici“, izjavila je, tom prigodom, Nataša Aleksić.

Subotica, dodala je, unatoč pandemiji ne zaostaje po broju osvojenih medalja i vrijednih sportskih rezultata.

„Tijekom proteklih nekoliko dana subotički sportaši osvojili su medalje u boksu, karateu, plivanju, a očekujemo da ’Golubice’, nogometašice Spartaka, sutra osvoje dvostruku nogometnu  krunu“, naglasila je Nataša Aleksić.

Šikora je, izražavajući zahvalnost Nataši Aleksić i Dejanu Vukoviću na prijemu i čestitkama, rekao da ga je na Europskom prvenstvu u Santa Suzani, u Španjolskoj, iznenadila iznimno jaka konkurencija.

„Obično se na velikim natjecanjima nađe desetak natjecatelja u jednoj kategoriji, a ovoga puta bilo ih je petnaest. No, time je uspjeh još slađi. Uz srebro na Prvenstvu Europe sam i četvrti na svijetu, što je najveći uspjeh u Srbiji u seniorskoj konkurenciji u posljednjih tridesetak godina. Sada sam još motiviraniji dalje raditi i naredne godine na Svjetskom prvenstvu boriti se za zlatnu medalju. Samo veliki ciljevi donose velike rezultate“, naglasio je Igor Šikora.

14316_2.jpg