Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održana deseta sjednica Skupštine grada Subotice

03.06.2021.

Na desetoj sjednici Skupštine Grada Subotice, održanoj danas u Velikoj vijećnici Gradske kuće, ukupno je usvojeno deset točaka dnevnog reda. Vijećnici su jednoglasno, sa 60 glasova „za“ (bez suzdržanih i protiv) donijeli Odluku o konsolidiranom završnom računu Grada Subotice za 2020. godinu, a donesena je i Odluka o izmjenama Statuta Grada Subotice i Odluka o obavljanju komunalne djelatnosti upravljanja komunalnim otpadom. Usvojena je i Odluka o određivanju smjera pružanja državnih cesta I. i II. reda koje prolaze kroz naseljena mjesta na području grada Subotice, kao i  Rješenje o davanju suglasnosti na Prvu izmjenu Programa poslovanja Javnog komunalnog poduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Subotica za 2021. godinu.

14319_1.jpg 

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, obraćajući se nazočnima u Velikoj vijećnici Gradske kuće u povodu donošenja Odluke o konsolidiranom završnom računu Grada Subotice za 2020. godinu, zahvalio je svima koji su sudjelovali u planiranju i realizaciji proračuna za 202o. godinu.

„Kao što se čulo u izvješću tajnice Tajništva za financije, Dubravke Rodić, postigli smo fenomenalan rezultat s obzirom na sve  okolnosti koje su pogodile Grad  Suboticu, državu Srbiju kao i cijeli svijet. To jeste rezultat s kojim se možemo pohvaliti, tako bih  prije svega želio zahvaliti prethodnom gradonačelniku Bogdanu Labanu i njegovom timu, zatim kompletnoj lokalnoj samoupravi i koalicijskom partneru Savezu vojvođanskih Mađara“, rekao je Bakić.

Također zahvalio bih, dodao je, i opoziciji na jednom konstruktivnom izlaganju i na razumijevanju za sve otegotne okolnosti koje su zadesile ovu gradsku vlast.

„Zahvalio bih ponovno, i uvijek ću se zahvaljivati predsjedniku Aleksandru Vučiću, Ministarstvu financija i ministru Siniši Malom na pomoći iz tekućih proračunskih pričuva za otklanjanje posljedica Covida 19 za proračun Grada Subotice od 211.499.000 dinara“, naglasio je Bakić.

14319_2.jpg

Kako bi, kako je rekao, i vijećnici i građani bili mirni, gradonačelnik Bakić pohvalio se i realizacijom proračuna za 2021. godinu.

„Dosadašnja realizacija  za razdoblje siječanj - svibanj 2021. godine je prema udžbenicima. Proračun je stabiliziran, nismo nikome ništa dužni, pokrenuli smo otplate rata za Dom JNA i za bivšu vojarnu ’Kosta Nađ’, takozvanu Prvu vojarnu, a koje se nisu uplaćivale od polovice 2019. godine. Uspjeli smo u nastavku otplatiti dvije rate za Prvu vojarnu i četiri rate za Dom JNA i tu smo dobrano smanjili dug.  Idemo u dobrom smjeru. Oprezan sam, ali sam veliki optimist da Grad Suboticu čekaju samo bolji dani“, podvukao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Prema mišljenju neovisnog ovlaštenog revizora Nacrt odluke o konsolidiranom završnom računu Grada Subotice  za 2020. godinu, objektivno i istinito, o svim bitnim i materijalno važnim pitanjima, prikazuje stanje imovine, obveza i izvore financiranja, prihode i primitke, rashode i izdatke, tokove gotovine i izvršenje proračuna za godinu koja se završava 31. prosinca 2020. godine, sukladno relevantnim zakonskim i računovodstvenim reguliranim Zakonom o proračunskom sustavu i Odlukom o proračunu grada Subotice  za 2020. godinu, i računovodstvenim politikama objelodanjenim u izvješću.

14319_3.jpg