Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Ministrica gospodarstva Anđelka Atanasković posjetila Suboticu

11.06.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se u Gradskoj kući, s ministricom gospodarstva Anđelkom Atanasković koja je danas, nakon Bačke Topole, posjetila i Suboticu kako bi u razgovoru s čelnicima lokalnih samouprava i gospodarstvenicima vidjela što je potrebno učiniti u cilju poboljšanja poslovnog okruženja, a ujedno i stvaranja boljih uvjeta za gospodarenje i život građana.

14352_1.jpg

Nakon sastanka gradonačelnik Bakić obraćajući se medijima u Zelenoj dvorani Gradske kuće, izrazio je zadovoljstvo što je imao prigodu sastati se s ministricom Atanasković i, kako je rekao, s njome i njezinim timom razgovarati o stanju u subotičkom gospodarstvu i gospodarskim potencijalima ovoga grada.

„Grad Subotica nastoji imati najbolju komunikaciju sa svim poduzetnicima, gospodarstvenicima i investitorima koji posluju na području našega grada, od najmanjeg obiteljskog poduzeća, do velike međunarodne kompanije. Svi oni su važan i nezamjenljiv dio subotičkog gospodarskog spektra i doprinose razvitku Subotice. Iznimno nam je važno  da imamo što bolju suradnju s Ministarstvom gospodarstva i da zajedno učinimo sve što možemo kako bismo unaprijedili gospodarsko okruženje, kako bi se otvorila nova radna mjesta, što je za sve građane najvažnije“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Navodeći kako će ministrica Atanasković u nastavku svog boravka u Subotici obići neke od uspješnih tvrtki koje gospodare u ovome gradu, rekao je da pozdravlja njeno zanimanje za gospodarstvenike iz Subotice i njihov rad.

14352_2.jpg

Ministrica Anđelka Atanasković naglasila je kako je subotičko gospodarstvo pokazalo koliko je vitalno, da je corona dijelom uzela danak ali da se gospodarstvo oporavlja, te kako se očekuje da će se gospodarstvenici iz ovoga grada već slijedeće godine natjecati za pomoć resornog ministarstva kako bi još bolje radili i razvijali se.

„Imat ćemo sastanak s gospodarstvenicima, desetak se već prijavilo, koji će nam ukazati na svoje probleme. Obilazim uglavnom domaće tvrtke jer imamo primjedbe da inozemni i domaći investitori nisu u istoj poziciji, što nije točno. Odgovorno kažem kako i jedni i drugi imaju potpuno ista prava samo je stvar njihovih mogućnosti, odnosno koliko mogu investirati. U tome je jedina razlika. Pozivam sve domaće investitore da se razvijaju, zapošljavaju radnike, dobit će poticaje od nas. Vjerujem da ću ubrzo ponovno doći na otvaranje neke nove tvornice“, poručila je ministrica Anđelka Atanasković.  

Nakon sastanka u Gradskoj kući kome su nazočili i gradonačelnikovi suradnici, gradska menadžerica Zagorka Panić i član Gradskog vijeća zadužen za gospodarstvo, Srđan Samardžić, ministrica Atanasković posjetila je tvrtku „Joviste“, na Paliću.

14352_3.jpg

Ministrica Anđelka Atanasković će, kako je najavljeno, u subotu, 12. lipnja, posjetiti tvrtku „Al Pack“ d.o.o. u Subotici,  a nakon toga i tvrtku „Geneza“ d.o.o., u Kanjiži.