Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić: Slobodna zona je od strateške važnosti za Suboticu

17.06.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i pokrajinski tajnik za gospodarstvo i turizam, dr. Nenad Ivanišević, posjetili su danas Gospodarsko društvo za upravljanje Slobodnom zonom Subotica kako bi u razgovoru s upravom Slobodne zone razmijenili ideje o budućim smjerovima njezinog razvitka i etablirali njezinu društvenu ulogu. Nakon sastanka u Slobodnoj zoni, gradonačelnik Bakić i pokrajinski tajnik Ivanišević obišli su kompaniju „Ametek“, koja se također nalazi u subotičkoj Industrijskoj zoni „Mali Bajmak“.

14368_1.jpg

Gradonačelnik Bakić, tim povodom naglasio je kako je Slobodna zona od  strateške važnosti za grad Suboticu. Podsjetio je da se prostire na površini od nešto više od 72 hektara, da u režimu Slobodne zone gospodari devet poduzeća i da izvan režima Zone, a unutar Industrijske zone „Mali Bajmak“, funkcionira poduzeće „Gordon“, popularna  „Calzedonia“.

„Razgovarali smo s upravom Slobode zone na čelu s direktorom, dotaknuli se brojnih tema, konkretno, pokrenuli smo dvije teme koje ćemo rješavati u narednom razdoblju“, rekao je gradonačelnik Bakić.

Naveo je kako je obilazak proizvodnih pogona kompanije „Ametek“ skupa s upravom ovoga poduzeća bio i prigoda da se jedni drugima zahvale na dosadašnjoj suradnji.

14368_2.jpg

„Ono što u ime grada mogu reći jeste da kompaniji ’Ametek’, koja trenutačno zapošljava oko 450 osoba s tendencijom proširenja proizvodnje,  dugujemo ogromnu zahvalnost za sve što je u prethodnom razdoblju uradila, s obzirom na okolnosti u proteklih godinu i pol dana. Nisu prestajali s proizvodnjom, radili su smanjenim intenzitetom i sada se ponovno vraćaju na stanje prije pandemije. Dotaknuli smo se buduće suradnje i govorili o njenom unaprjeđenju. Još jednom zahvalio bih na dosadašnjoj suradnji i naglasio da su vrata grada širom otvorena ne samo za ’Ametek’ već i za sva druga poduzeća koja gospodare unutar Slobodne zone, u Industrijskoj zoni ’Mali Bajmak’, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Nenad Ivanišević rekao je da je Slobodna zona jedan od glavnih generatora zapošljavanja, ne samo na području grada Subotice, već i cijele AP Vojvodine.

14368_3.jpg

„Ono što je važno jeste podatak da Slobodna zona daje skoro sedam milijuna eura godišnje u proračun Grada Subotice, da zapošljava više od 6.400 ljudi i da u ovom gradu generira i razvoj stanogradnje. Upoznali smo se s radom i planovima Slobodne zone i dogovorili da resorni pomoćnik za poljoprivredu bude član radne skupine koja će skupa s upravom  Slobodne zone razvijati  novu strategiju za njezine buduće aktivnosti i razvitak. S naše strane Slobodna zona će kao i do sada, jer je Pokrajinska vlada dijelom i njen osnivač, imati apsolutnu potporu i u budućem razvitku i u rješavanju svih potreba koje se budu pojavile u budućnosti“,  naglasio je Nenad Ivanišević.

Uz izražavanje zahvalnosti gradonačelniku Stevanu Bakiću i pokrajinskom tajniku Nenadu Ivaniševiću za današnji posjet, direktor Gospodarskog društva za upravljanje Slobodnom zonom Subotica, Saša Gravorac, rekao je da je današnji posjet prvi korak u uspostavi čvršće i trajnije suradnje Grada, Pokrajine i Slobodne zone Subotica.

14368_4.jpg

„To je iznimno važno, osobito kada se ima na umu važnost Slobodne zone, kao pokretačke snage gospodarstva grada Subotice“, kazao je Saša Gravorac.

14368_5.jpg