Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Ministar Ružić obišao radove na Studentskom kompleksu na Paliću

19.06.2021.

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar prosvjete, znanosti i tehnološkog razvitka Branko Ružić obišao je danas radove na Studentskom kompleksu na Paliću i ocijenio kako su iznimno važna ulaganja države i Ministarstva u razvitak obrazovanja. U ime Grada Subotice i gradonačelnika Stevana Bakića, obilasku radova na Studentskom kompleksu prisustvovao je Srđan Samardžić, član Gradskog vijeća zadužen za područje gospodarstva.

14371_1.jpg

Ministar Ružić, tim povodom, izjavio je da je ovo dio šireg kompleksa, pod ingerencijom Studentskog odmarališta Beograd, a tu su još kompleksi  na Avali i Zlatiboru.

„Završetkom radova na restoranu s oko 300 mjesta i smještajnim objektima kapaciteta 210 mjesta, studenti će dobiti komfornije uvjete boravka i bolje sadržaje. Također, Palić je prestižna turistička destinacija i ovaj kompleks moći će turistima ponuditi smještaj“, rekao je Ružić.

Dodao je kako je završetak radova planiran do kraja veljače 2022. godine, a njihova ukupna vrijednost je preko 3.100.000 eura.

14371_2.jpg

Kako je ocijenio, ovo će biti impozantan kompleks, kakav i zaslužuju naši studenti.

„U ovom centru biti će moguća organizacija i različitih edukacija, što je važno i za naše znanstvenike i istraživače“, rekao je ministar.

Srđan Samardžić naglasio je da je cilj subotičke lokalne samouprave povratak starog sjaja Paliću kroz infrastrukturne projekte i sportske, kulturne izabavne sadržaje i da je obnova i izgradnja Studentskog kompleksa na Paliću veliki korak u ostvarenju tog cilja.

14371_5.jpg

„Ovom prigodom zahvalio bih Vladi Republike Srbije i Pokrajinskoj vladi na potpori i pomoći koju nam pružaju u ovim našim nastojanjima i aktivnostima“, naglasio je Srđan Samardžić.

14371_6.jpg