Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Počela manifestacija „Ljetni koncerti u Glazbenom paviljonu na Paliću“

20.06.2021.

Predsjednik Skupštine Grada Subotice, dr.sc. Bálint Pásztor, danas je svečano otvorio manifestaciju pod imenom „Ljetni  koncerti u Glazbenom paviljonu na Paliću“, organiziranu u cilju povratka ove tradicije na Palić, te želje da Glazbeni paviljon, koji je od svoje izgradnje početkom 20. stoljeća bio mjesto malih promenadnih koncerata,  povrati svoju ulogu u animaciji posjetitelja Palića. U okviru manifestacije, svake subote tijekom lipnja, srpnja i kolovoza, zaključno s 28. kolovozom u Glazbenom paviljonu održavat će se manji glazbeni koncerti, s početkom od 18.00 sati.

14372_1.jpg

„Uvijek me iznimno raduje kada možemo učiniti korak koji dovodi do povratka starog sjaja Palića“, rekao je tom prigodom, Bálint Pásztor, i dodao kako mnogi na tome rade svakoga dana.

„Jedan od takvih koraka je upravo i ovaj današnji, budući da ovom objektu vraćamo osnovnu namjenu. Glazbeni paviljon izgrađen  je i predan na upotrebu istoga dana kada je to učinjeno i s Vodotornjem, objektom Ženskog štranda i Velikom terasom na Paliću, kao i s Gradskom kućom u Subotici. Tada je gradonačelnik bio Károly Biró i za njegova vremena  svi su ti objekti izgrađeni. Glazbeni paviljon je, inače, najmanji objekt na području grada Subotice koji je izgrađen u stilu secesije“, naveo je Pásztor.

Naglasio je da bismo trebali biti zahvalni zaposlenima u poduzećima „Park Palić“ d.o.o. i Javnom poduzeću „Palić-Ludaš“, jer zahvaljujući prije svega njihovom radu, Palić ima ovako lijepi ambijent.

14372_2.jpg

„Mi, kao što sam to u nekoliko navrata već rekao, zaista želimo da Palić bude jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija na području Republike Srbije“, naglasio je Pásztor.

Zahvalio je i ansamblima, orkestrima, glazbenicima i umjetnicima koji su prihvatili poziv poduzeća „Park Palić“ d.o.o. i koji će, kako je rekao, do kraja mjeseca kolovoza, svake subote, s početkom u 18.00 sati održavati koncerte u Glazbenom paviljonu, i to bez naknade, čineći uslugu građanima Subotice i Palića, kao i turistima i svima onima koji će se u vrijeme koncerata naći na Paliću.

„Raduje me što mogu otvoriti ovu manifestaciju, odnosno ovaj serijal glazbenih koncerata u Glazbenom paviljonu“, rekao je Bálint Pásztor.

14372_3.jpg

U ime organizatora, nazočne na otvaranju manifestacije pozdravila je direktorica poduzeća „Park Palić“ d.o.o., Valérija Dencs i poželjela im da uživaju u glazbenom programu.

Nakon svečanog otvaranja serije koncerata, publici se predstavio bend „Gordanov blues ghetto“.

14372_4.jpg

Glazbeni paviljon na Paliću, podignut je 1910. godine, u okviru centralnih reprezentativnih objekata koji su danas simboli Palića kao ljetovališta. Paviljon predstavlja nepokretno kulturno dobro kao spomenik kulture.

14372_5.jpg