Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić primio perspektivne atletičare Spartaka

21.06.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas, u Gradskoj kući s izaslanstvom Atletskog kluba željezničara Spartak, a koje su činili predsjednik Kluba Slobodan Vojinović, generalni tajnik Tihana Tumbas, treneri József Keresi i Zvezdan Kalmar, i perspektivni natjecatelji – Jovana Ilić, Maksim Puškar i Darijo Bašić Palković. Gradonačelnik Bakić nakon sastanka izjavio je kako je razgovor s izaslanstvom AKŽ Spartak, tijekom kojega se dotaknulo više tema, bio konstruktivan, da je analizirano prethodno razdoblje suradnje, te da je dogovoreno kako će se suradnja odvijati u narednom razdoblju.

14374_1.jpg

„U razgovorima su nam predočili rezultate koje su ove godine postigli sportaši Atletskog kluba Spartak. Osobno sam bio impresioniran. Atletski klub Spartak ima dugu tradiciju, nekada je bio u vrhu atletike, a iz onoga što mi je rečeno kada je riječ o ovogodišnjim ostvarenim rezultatima, mogu reći da s optimizmom očekujem veliki povratak  Atletskog kluba Spartak na atletsku kartu, kako Srbije tako i cijele ove regije“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da je upoznao mlade sportaše, bisere Atletskog kluba Spartak i da vjeruje kako će oni biti buduće zvijezde ovoga sporta.

„Najveći biser je Jovana Ilić, natjecateljica u troskoku koja je na nedavno završenom Prvenstvu Srbije za seniorke u Kraljevu osvojila drugo mjesto, i nažalost, za jedan centimetar, kako su me izvijestili , izgubila zlatno odličje. Ona ne treba klonuti duhom, treba nastaviti dalje s ovim radom. Brojni klubovi već iskazuju interes za nju, ali i Atletski klub Spartak i Grad Subotica poduzet će sve da  Jovanu Ilić zadržimo i osiguramo uvjete dostojne njenom  napretku u ovoj disciplini“, naglasio je Bakić.

14374_2.jpg

Tu su, naveo je, i Maksim Puškar, junior koji ima iznimne rezultate u disciplini na 3.000 metara, i Darijo Bašić Palković, natjecatelj na 400 i 800 metara.

„Puškar je na Otvorenom prvenstvu Beograda u utrci na 3.000 metara osvojio prvo mjesto i oborio klupski rekord star 70 godina, dok je na Prvenstvu Srbije za seniore u Kraljevu, također  na 3.000 metara, u konkurenciji seniora zauzeo šesto mjesto, postavljajući pri tome novi osobni rekord i rekord kluba. Darijo Bašić Palković najbolje rezultate postiže na 800 metara, natječe se kao junior i nadam se da će u toj disciplini postizati dobre rezultate i u seniorskoj konkurenciji. Mladim atletičarima Spartaka još jednom čestitam na rezultatima koje su do sada postigli i želim da jednoga dana dotaknu visine jednog Đokovića, Jokića, naših vaterpolista, košarkaša“, poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

14374_3.jpg

Uz izražavanje zahvalnosti gradonačelniku Bakiću na današnjem prijemu i potpori koju im Grad Subotica pruža kako bi imali što bolje uvjete za pripreme i ostvarivanje dobrih rezultata, predsjednik AKŽ Spartak, Slobodan Vojinović, ocijenio je da klub na čijem je čelu ima kvalitetne juniore i dobru trenersku ekipu i najavio kako se nada da će u rujnu ove godine u Subotici organizirati jedan atletski miting.

14374_4.jpg

Jovana Ilić rekla je kako su ova godina i ova sezona za nju jedno prijelazno  razdoblje, da se polako priprema za profesionalne vode i da je veliki akcent stavila na predstojeću natjecateljsku sezonu, kao i na seniorsko Europsko dvoransko prvenstvo koje se održava ožujka 2022. godine u Beogradu.

14374_5.jpg

Sastanku su prisustvovali i članica Gradskog vijeća zadužena za područje sporta i mladih, Nataša Aleksić, i generalni tajnik Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković.