Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Uspješna mlada tenisačica na prijemu kod gradonačelnika Bakića

22.06.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić primio je danas, u svom kabinetu u Gradskoj kući, mladu, talentiranu tenisačicu Milu Polovinu i trenera Tenis kluba Spartak, Veselina Rakočevića. Desetogodišnja Mila Polovina je na posljednja dva turnira, održana u Sremskoj Mitrovici i Sivcu, osvojila zlatna odličja. Gotovo na svim klupskim natjecanjima Mila bilježi zapažene rezultate, a kako u Tenis klubu Spartak nema dovoljno natjecateljica njenoga uzrasta ova subotička nada bijeloga sporta često pobjeđuje i dječake.

14376_1.jpg

Gradonačelnik Bakić, obraćajući se medijima nakon prijema, rekao je da su ovogodišnji rezultati koje u tenisu postiže Mila Polovina, a osobito posljednja dva u Sremskoj Mitrovici i Sivcu gdje je osvojila prva mjesta, bili povod za njihov današnji susret.  

14376_2.jpg

„Mila je sa skroz odličnim uspjehom završila treći razred Osnovne škole „István Kizúr “ i  pored sjajnih rezultata u školi ostvaruje i blistave rezultate u tenisu. Uz talent i rezultate koje je do sada pokazala, možemo slobodno reći da će to biti buduća zvijezda, kako TK Spartak tako i naše lijepe Srbije. Uzor u tenisu joj je Novak  Đoković i ona jednoga dana želi postići takve rezultate, što joj i ja od srca želim. Čestitam joj na dosadašnjim postignutim rezultatima uz želju da  tako nastavi i u budućnosti i da svojim uspjesima istodobno promovira i grad Suboticu“, rekao je gradonačelnik Bakić.

Mlada nada subotičkog tenisa nije krila radost što je za nju upriličen prijem kod gradonačelnika.

14376_3.jpg

„Bila sam oduševljena kada sam u petak saznala da ću imati prijem kod gradonačelnika. Pošto sam imala turnir dan kasnije, u subotu, rekla sam sebi da moram  osvojiti još jedan pehar kako bih ga donijela gradonačelniku, koga sam do sada samo gledala na televiziji“, iskrena je Mila Polovina.  

Veselin Rakočević objasnio je da se Mila natječe u konkurenciji do deset godina i uglavnom  igra turnire u regiji.

14376_4.jpg

„Konkurencija je jaka, jer dolaze sve najbolje djevojčice iz Srbije. Princip natjecanja je da se igra po grupama, imaju najmanje dva do tri meča u grupama, onda počinje glavni dio turnira gdje, da bi se  osvojilo prvo mjesto, trebaju dobiti tri do četiri meča. Na kraju godine  igra se Kup Srbije gdje su pozvana samo najbolja djeca Srbije i  očekujemo da Mila svojim sudjelovanjem tamo napravi još jedan dobar rezultat“, rekao je trener Rakočević.

14376_5.jpg

Prijemu je prisustvovala i Nataša Aleksić, članica Gradskog vijeća zadužena za područje sporta i mladih.