Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić primio prosvjetne radnike iz Slovenije

25.06.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić primio je u petak, 25. lipnja, u Velikoj vijećnici Gradske kuće, ravnatelja Osnovne škole "Sveti Sava" Novicu Pavlovića i njegove goste, ravnatelja i nastavnike Osnovne škole "Zadobrova" iz istoimenog naselja u Ljubljani, prijestolnici Republike Slovenije.

14384_1.jpg

Uprava i nastavno osoblje ove slovenske škole boravilo je u Subotici, u okviru "Erazmus plus" projekta međunarodne obrazovne suradnje, u kojem im je partner OŠ "Sveti Sava" iz Aleksandrova. Dvije ustanove zaključile su ugovor o suradnji 2018. godine, na temelju kojeg su Subotičani već boravili kod svojih ljubljanskih kolega, a raniji uzvratni posjet spriječila je pandemija koronavirusa.

14384_4.jpg

Gradonačelnik Bakić pozdravio je goste na prigodnom prijemu i naglasio kako želi uzvratiti najsrdačnijim gostoprimstvom na ono što su nastavnici OŠ "Sveti Sava" doživjeli u Sloveniji, gdje se s njima sastao i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković. Izrazio je želju da se kroz ovakve programe međunarodne suradnje u području obrazovanja, uspostavi i šira suradnja i prijateljstvo između Subotice i Ljubljane.

Govoreći o samoj Gradskoj kući i osobitostima Subotice kao grada, gradonačelnik Bakić je s gostima podijelio i osobno iskustvo života i rada u Sloveniji, koje je doživio u mladosti i kojega se rado sjeća.

14384_3.jpg

Nakon srdačnog razgovora s gostima iz Slovenije, gradonačelnik ih je pozdravio, naglasivši kako se nada da će njihovi dojmovi biti jednako dobri, kao što su bili oni njihovih subotičkih kolega kada su boravili u Ljubljani. Nakon toga dao je riječ svom šefu kabineta Savi Stamboliću, koji ih je upoznao s dodatnim zanimljivostima iz povijesti grada, Gradske kuće i njenog neposrednog okružja.

14384_2.jpg

Svi gosti dobili su prigodne poklone za sjećanje na Suboticu, a oni su uzvratili poklonivši gradonačelniku Bakiću majicu s motivima Ljubljane.