Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti

Europski dan borbe protiv trgovine ljudima

18.10.2021.

Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima Grada Subotice obilježio je nizom aktivnosti  18. listopada - Europski dan borbe protiv trgovine ljudima. U Osnovnoj školi „István Szécsenyi“ organizirana je radionica za učenike prvog i osmog razreda u realizaciji edukatora Gradske organizacije Crvenoga križa Subotica, u prostorijama Gradske organizacije Crvenoga križa radionica za zaposlene iz osnovnih škola, a u povodu Europskog dana borbe protiv trgovine ljudima tijekom poslijepodneva volonteri Gradske organizacije Crvenoga križa izveli su performans u centru grada.

 14635_1.jpg

Koordinator Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima Ilija Đukanović, izjavio je tim povodom kako će Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima Grada Subotice i u predstojećem razdoblju nastaviti s aktivnostima na prevenciji i edukaciji s posebnim akcentom na učenike i roditelje, ali i edukaciji stručne javnosti.

14635_2.jpg

Prema podacima Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima prošla godina bila je iznimno teška, a što se ogleda u broju identificiranim žrtava, a kojih je u Srbiji bilo 57, što je čak za 80 posto više nego 2019, dok je za prvih devet mjeseci ove godine identificirano 34 žrtve.

U Srbiji se Europski dan borbe protiv trgovine ljudima obilježava posljednjih jedanaest godina, a sve nadležne institucije iz godine u godinu upozoravaju na to da su edukacija i radionice preventiva protiv tog začaranog lanca.