Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti

Godišnji sastanak lokalnih timova za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima

15.12.2021.

Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima Grada Subotice sudjelovao je danas na Četvrtom godišnjem sastanku lokalnih timova za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima iz cijele naše zemlje. Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima Grada Subotice pratio je sastanak putem Zoom platforme u prostorijama Gradske organizacije Crvenoga križa. Sastanku je nazočio i koordinator Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima Grada Subotice Ilija Đukanović.

14740_1.jpg

Putem Zoom platforme članica Lokalnog tima Grada Subotice i ravnateljica OŠ „István Szécsenyi“ Vesna Weis predstavila je rad Lokalnog tima iz kuta obrazovne ustanove sa svim realiziranim i planiranim aktivnostima.

Sudionici Četvrtog godišnjeg sastanka lokalnih timova za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima bili su predstavnici Ministarstva unutarnjim poslova, Ministarstva prosvjete, znanosti i tehnološkog razvitka, Međunarodne organizacije za migracije IOM, Vijeća Europe, Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima, Zaštitnik građana za rodnu ravnopravnost i prava djeteta, Viša javna tužilaštva, predstavnici lokalnih timova iz Srbije.

14740_2.jpg

Sastanak je organiziran u okviru projekta „Jačanje kapaciteta i partnerstava za upravljanje migracijama u Srbiji“ koji provodi Međunarodna organizacija za migracije IOM uz potporu Švicarske u partnerstvu s Ministarstvom unutarnjih poslova, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Komesarijatom za izbjeglice i migracije.