Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti

Otvoreno Privremeno prihvatilište u Gajevoj ulici

23.12.2021.

U Gajevoj ulici broj 50 danas je otvoreno Privremeno prihvatilište za beskućnike. Organizacija rada u Privremenom prihvatilištu povjerena je Gradskoj organizaciji Crvenoga križa Subotice i organizaciji „Caritas“ Subotica. Crveni križ opremio je privremeno prihvatilište  ležajevima, pripadajućom posteljinom, priborom za prehranu , a korisnicima će po potrebi biti osigurana odjeća i obuća.

14864_1.jpg

Korisnicima Privremenog prihvatilišta bit će osigurana tri obroka dnevno (doručak, ručak-kuhani obrok i večera) prema normativima Programa narodne kuhinje. 

Dežurstvo 00-24 sata u Privremenom prihvatilištu osigurat će zaposleni i volonteri Crvenoga križa i „Caritasa“. U okviru zdravstveno-preventivnog programa, Crveni križ će u suradnji s Domom zdravlja osigurati liječničke preglede svih korisnika Privremenog prihvatilišta. 

Postupak za korištenje usluga privremenog smještaja u prihvatilištu za beskućnike provodi Centar za socijalni rad Grada Subotice. 

U cilju sprječavanja širenja zaraznih bolesti, uključujući i bolest COVID-19, organizacija rada u  Privremenom prihvatilištu vršit će se sukladno protuepidemijskim mjerama izdanim od strane epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Za realizaciju rada Privremenog prihvatilišta Grad Subotica je u proračunu za 2021. godinu namijenio 500.000 dinara.