Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti

Donacija za Narodnu kuhinju

11.02.2022.

Tradicionalna gospodarska i turistička manifestacija „Turijska kobasicijada” održana je danas na Trgu republike u Subotici. Gosti iz Turije i ove su godine predstavnicima Gradske organizacije Crvenoga križa Subotica za potrebe Narodne kuhinje predali dar – 50 kilograma svježih kobasica. U ime subotičke lokalne samouprave primopredaji donacije nazočio je član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne zaštite i zdravstva Ilija Đukanović.

14968_1.jpg

„U ime Grada Subotice zahvaljujem  Udruzi 'Kobasicijada' iz Turije što su i ove godine s nama i što će  našim sugrađanima predstaviti svoj čuveni brend - turijsku kobasicu. Zahvaljujem također, i na tradicionalnoj donaciji u vidu svježih kobasica koje će naša Gradska organizacija Crvenoga križa iskoristiti za pripremu toplih obroka za program Narodne kuhinje, ali i za program u Privremenom  prihvatilištu koje je još uvijek otvoreno. Iskoristio bih ovu prigodu podsjetiti da smo u proračunu za ovu godinu za sve aktivnosti koje se realiziraju putem Gradske organizacije Crvenoga križa namijenili 41 milijun dinara, a od toga za potrebe programa Narodne kuhinje 32,5 milijuna dinara“, naglasio je Ilija Đukanović.

Stručni suradnik Crvenoga križa Subotica, Miodrag Varo, zahvalio je donatoru, Udruzi „Kobasicijada“ iz Turije, što je i ove godine akcenat stavio na humanitarni karakter ove manifestacije.

„Program Narodne kuhinje u Srbiji svakodnevno koristi više od 34.000 ljudi, tako da je to iznimno kompleksan i ozbiljan program. Što se tiče Subotice, imamo 1.200 korisnika na programu Narodne kuhinje, Grad Subotica nas podržava s 32,5 milijuna dinara, ali je svaka donacija, kao i ova kojom ćemo obogatiti obroke koje svakodnevno pripremamo, dobro došla“, kazao je Miodrag Varo.